Meglepő módon nem azt, ami a világ legnagyobb kedvence, mert az a WhatsApp.

A csevegés alapú szolgáltatások, alkalmazások folyamatosan a mobilplatformok toplistáinak élén tartózkodnak, különbség legfeljebb abban van, hogy a felhasználók éppen melyiket választják. A SimilarWeb csapata egy átfogó elemzést készített arról, hogy Android alatt melyek a legnépszerűbb csevegő applikációk, amelyből kiderül, hogy az abszolút győztes a Facebook birodalomhoz tartozó WhatsApp.

A Facebook uralkodik

187 nemzet felhasználói adatainak elemzése után egyértelművé vált, hogy a WhatsApp 109 országban a leggyakrabban használt chat app, ami ebben a körben 55,6 százalékos részesedést jelent. A zoomolható, interaktív térképen megjelenített adatok arról tanúskodnak, hogy az alkalmazás Brazíliában, Mexikóban, Indiában, Oroszországban, illetve Afrika déli területein a legnépszerűbb.

Magyarország és a környező országok: a WhatsApp, Messenger, Viber trió vezet

Ehhez képest a második leggyakrabban használt Facebook Messenger mindössze 49 országban tudta megszerezni az elsőséget, ahol is az Egyesült Államok, Kanada, illetve Ausztrália vitte a prímet. Hazánk is ebbe a csoportba tartozik, ami némi meglepetésként hathat, hiszen ebben a régióban a Viber számít hagyományosan erősnek, amit egyébként a SimilarWeb adatai is megerősítenek.

A kínai hátterű szolgáltató a harmadik, amely 10-nél több országban vezeti a piacot. A Viber kifejezetten erős a fehéroroszoknál, Moldovában, Ukrajnában. Az utóbbi országban annyira nagy fölénnyel vezet mindenki előtt, hogy az androidos mobilok 65 százalékén telepítve van és a felhasználók átlagban 16 percet veszik igénybe kommunikációra.

A BBM utolsó reménye

Ahogy az már több alkalommal kiderült, Kínában továbbra is a WeChat uralkodik, érdekes azonban, hogy ez kizárólag itt érvényes, és a környező államokban teljesen eltérőek a preferenciák. Japánban például a Line (napi átlagos 40 percnyi használattal), Dél-Koreában a Kakao Talk, Vietnámban a Zalo, Mongóliában pedig a Facebook Messenger viszi a prímet.

Kubában például az imo a legnépszerűbb

Végül ott van különlegességnek Indonézia, az egyetlen ország, amely még hűséges a BlackBerry BBM appjához. Ebben az a rendkívül furcsa, hogy az app az androidos mobilok 87,5 százalékán megtalálható, vagyis az itteniek a végtelenségig ragaszkodnak a márkához, ehhez képest a világ összes többi részében fél százalékot sem ér el a BBM.

Konzumer tech

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.