Az ottani hírközlési hatóság hét eleji bejelentése óta több országban elkezdtek "élénken érdeklődni" a potenciálisan felmerülő egészségügyi kockázatok miatt.

A hét elején némiképpen elvitte a show-t a bemutatkozó új Apple telefonok elől az a hír, hogy a francia hírközlési hatóságok az immár hároméves iPhone 12-nél találtak egy igen súlyos problémát, miszerint a készülék működés közben túllépi az EU-ban megengedett sugárzási értéket.

Az Agence Nationale des Fréquences (AFNR) kedden kiadott közleménye azonnali hatállyal felfüggeszette az ilyen típusú telefonok forgalmazását az országban, a gyártó Apple-nek pedig két hetet adott arra, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a szabályszerű működés érdekében. Amennyiben ezt nem tudja megoldani, akkor végső esetben a családot akár teljesen vissza is hívhatják a francia piacról.

Cupertino egyébként azonnal jelezte, hogy sem a saját, sem a független szakértők által elvégzett mérések nem mutattak határértéket még csak megközelítő értékeket sem.

Nagy figyelemmel követik

A több szempontból is kérdéseket felvető eset (pl hogy lehet, hogy ez most derült ki, miközben a modell 2020-as forgalombahozatala előtt átment az amerikai és az EU-s engedélyezési eljárásokon) nagyon gyors reagálást váltott ki szerte Európában, és nagyon úgy tűnik, hogy több helyen szintén végrehajtják a szükséges sugárzási méréseket az iPhone 12-essel.

Belgiumban például máris jelezték, hogy tervezik a készülékekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatok felülvizsgálatát, de a különféle nyilatkozatok alapján "nagy figyelemmel követik" a helyzetet ezen kívül a német, az olasz és a holland nemzeti felügyeleti szervek is. Utóbbi helyi sajtóbeszámolók szerint egyrészt bekérte a francia kollégák eredményeit, másrészt felvette a kapcsolatot az Apple-lel, hogy a gyártó további felvilágosítással szolgáljon az ügyben.

A témáról beszámoló Register az ügy súlyosságát azzal is igazolva látja, hogy az amerikai gyártó a szokásoktól eltérően villámgyorsan reagált megkeresésükre. A cég az angol lapnak ugyancsak megerősítette, hogy álláspontja szerint minden szükséges előírásnak megfelelnek a termékei, beleértve az iPhone 12-es szériát is.

Konzumer tech

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.