A My Accont könnyen elérhetővé teszi az összes belépéssel, fiókkal kapcsolatos beállítást.

A Google az I/O konferencián bejelentette, hogy az Android következő verziójában a felhasználók a korábbiaknál hatékonyabban kezelhetik a telepített appok különböző hozzáféréseit. Az adatvédelem és a biztonság egy ideje központi téma a vállalatnál, ami azért lehet így, mert ez a felhasználók számára is az egyik legfontosabb terület.

Jelszavak, appok, minden

A Google szerteágazó szolgáltatásai, a különböző fiókok, több készülék párhuzamos használata, az egyik böngészőből való költözés a másikba mind olyan tényező, ami miatt nehézkes nyomon követni, hogy hol, milyen engedélyt adtunk, mely jelszavakat használjuk és egyáltalán, milyen biztonsági fokozat mellett megyünk ki a netre. A Google most a tájékozódást egy egységes, rendszerbe helyezett biztonsági központtal segíti, amit azok is felkereshetnek, akiknek még nincs fiókjuk a szolgáltatónál.

A My Account, vagy Saját fiók néven futó felület három fő részre tagolódik: az első a bejelentkezéssel és biztonsággal összefüggő beállításokat tartalmazza, a másodikban a személyes adatokat és az adataink védelmét ellenőrizhetjük, a harmadikban pedig a fiók egyéb beállításait nézhetjük át.

A bejelentkezési rész lehet talán a leghasznosabb, mivel itt képbe kerülhetünk, hogy milyen jelszavakat használunk a belépéshez, itt kiderül, hogy milyen másodlagos jelszót adtunk meg, illetve aktiválható a kétlépcsős azonosítás is. Ez a szekció tartalmazza azokat a készülékeket, amelyeket korábban hozzárendeltünk a fiókhoz, és csekkolható az összes alkalmazás, illetve jelszó, amit valaha a fiókkal együtt használtunk.

A következő, személyes adatok védelmével összefüggő rész azoknak lesz nagyon hasznos, akik nem értették, miért figyeli a Google a tevékenységüket és mindig is bizalmatlanak voltak ezzel kapcsolatban. Nos, ők itt mindent letilthatnak, ha akarnak: a keresési előzmények tárolását, a térképadatok rögzítését, az eszközökről származó adatokat, a YouTube-on megnézett videók előzményeit. Persze mindennek az a következménye, hogy a felhasználó nem kap a fenti adatoknak megfelelő gyorsabb útvonalat, vagy segítséget a keresések során.

A harmadik beállítási felület a fiók olyan beállításaiban segít, mint a támogatott nyelvek kiválasztása, vagy a szűkössé váló Drive tárhely bővítése, vagy egyszerűen csak a kapacitás ellenőrzése. Ezen felül ez az a rész, ahol megszabadulhatunk minden feleslegesnek ítélt tartalomtól:   törölhető a YouTube csatorna, a Google+ profil, illetve az azon tárolt tartalmak, és végül itt szüntethető meg maga a Google fiók is a rajta tárolt e-mailekkel, fotókkal, zeneszámokkal, alkalmazásokkal együtt.

Értsük meg jobban 

Ezekkel együtt a Google útjára indított egy másik oldalt is, ami kifejezetten olyan, az adatok kezelésével kapcsolatos kérdésekre válaszol (angol nyelven), mint: „Milyen adatokat gyűjt a Google? Mit csinál a Google ezekkel az adatokkal? Milyen beállítási lehetőségei vannak a Google fiókkal rendelkezőknek, amivel szabályozhatják Google-os felhasználói élményüket?” A felhasználók megtudhatják, hogyan mutat releváns találatokat a Google keresője anélkül, hogy személyes információkat adna el, valamint hogyan maradnak biztonságban az adatok a titkosításnak és a levélszemét szűrésnek köszönhetően.

Biztonság

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.