Autót (még) nem gyárt, de az érzékelőktől a szoftverekig a teljes önvezető stackkel foglalkozik, és már a fejlesztésnek ebben a szakaszában is központi szerepet kap a dizájn.
Hirdetés
 

Újabb információk erősítik azt a feltételezést, hogy az Apple-nél irányváltás történt az önvezető technológia fejlesztésében, azaz a Titan projektben. A Reuters belső forrásokból származó értesülései szerint a vállalat olyan szenzorgyártókkal tárgyal, melyek termékei illeszkednek önvezető koncepciójába.

Tavaly kezdődött az irányváltás

Az irányváltás első jele az volt, amikor tavaly augusztusban visszahívták a céghez a Titant addig egyedül irányító Bob Mansfield mellé Doug Fieldet, aki öt évet húzott le a Teslánál. Idén januárban történt egy kisebb átszervezés is a projektcsapatban: elküldtek/áthelyezte 200 embert, de a vállalat akkor is hangsúlyozta, hogy továbbra is kiemelten kezeli a projektet.

A Field visszacsábítását és a csapat átszervezését sokan akként értelmezték, hogy az Apple esetleg tényleg saját járműben gondolkodik. Azóta egyébként újabb vasas szakemberrel bővült a csapat: szintén a Teslától igazolták le Michael Schwekutsch-ot, aki az elektromos hajtás fejlesztését felügyelte Musk vállalatánál.

Mindezzel együtt a Reuters szerint továbbra sem egyértelmű, hogy az Apple saját autót akarna. Informátorai szerint egyébként inkább nem, mert az autógyártó-piacra nehéz belépni, és nem is lenne időszerű egy ilyen lépés a vállalat részéről. Az azonban kétségtelen, hogy nem vetette el egyből a saját jármű gyártásának ötletét, a vállalatnál dolgozott is egy kisebb mérnökcsapat ilyen témákon.

Olcsóbb és jobb szenzorok kellenek

A mostani hírek a szenzorgyártókkal történő tárgyalásokról némileg tisztítják az összképet. Az Apple olyan fedélzeti érzékelőket keres, melyek kisebbek, olcsóbbak és könnyebben gyárthatók, mint amiket a jelenlegi technológiák használnak. De nemcsak beszállítókban gondolkodik, hanem állítólag maga is dolgozik új generációs szenzorokon.

Tesztautóiban jelenleg a Velodyne LiDAR-jaival (Light Detection and Ranging) dolgozik. Egy ilyen rendszer azonban nagyon drága, és komoly mechanikus alkatrészei is vannak, emiatt nagy, és túl sok a meghibásodási lehetőség. (Ezt a problémát nem csak az Apple ismerte fel, több érintett vállalat és startup is keresi a megoldást.)
 

Az Apple önvezető tesztautója Kaliforniában: egy ilyen ormótlan érzékelőrendszert kellene belesimítani az autó vonalaiba...


Mint minden új technológiánál, az önvezető autóknál is kulcsfontosságú a gyártási költség leszorítása a tömegtermelés beindításához. Az Apple olyan érzékelőkben gondolkodik, amiket félvezetőknél alkalmazott gyártási technológiával (olcsón) is elő lehet állítani. Ezzel közelebb jutna ahhoz, hogy az érzékelőrendszerek árát a több ezer dolláros kategóriából legalább a néhány száz dolláros szintre vigye. Emellett azon is dolgozik, hogy növelje az érzékelők "látótávolságát".

Apple-szentháromság: hardver – szoftver – dizájn

Az informátorok szerint az Apple teljes önvezető "stackben" gondolkodik, tehát a szenzoroktól a fedélzeti számítógépen át a szoftverekig olyan komplett rendszert akar építeni, amit bármilyen autóba be lehet majd szerelni.

Ugyanakkor a vállalat itt sem tagadja meg magát. Cupertinóban már a teljes autonómiában gondolkodnak, és nem valamiféle fejlett vezetéstámogató rendszerben. Mindehhez az egyik informátor szerint forradalmian új formát is keresnek: olyan érzékelőket, amik belesimulnak az autó vonalaiba, nem csúfítják el a jármű formavilágát, és mégis tökéletesen működnek.

Mobilitás

A magyarok sem bíznak abban, hogy a kormány csak jóra használja erejét

A titkosított kommunikációt biztosító Wickr használati statisztikái szoros összefüggést mutatnak a bizalom mértéke és egyik termékük telepítési gyakorisága között.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.