A Twist nem akarja megváltani a világot, de egy kicsit mást ad, mint a többiek.

Meglehetősen nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy fotó alapú mobilalkalmazást fejlesszen, kivéve, ha az a bizonyos cég a Microsoft. Az inkább kísérletként felfogható Twist nem próbálja forradalmasítani az Instagram és a Snapchat által uralt terepet, de megmutatja, hogy még mindig ki lehet hozni valami újat a témából.

Más mint a többi

Az alkalmazás alapötlete rendívül egyszerű: üzenjünk fotókkal, mert egy kép sokkal többet képes közvetíteni a szónál. A Twist ezt nem megszokott módon oldja meg, mivel az üzenetküldőt kiindulási pontként egy középen, vízszintesen elvágott vászon várja. Ha megvan a „beszélgetést” indító fotó, akkor az a felső részre kerül, majd megy is a címzett felé.

Az üzenet fogadója ezután az alsó részre beilleszti a saját felvételét és máris elkészült az első Twist beszélgetés. Ez egy-egy felhasználó között, közvetlenül is történhet, de létrehozhatók csoportok is. Az üzenetekbe beillesztendő fotók származhatna a telefon galériájából, de a Bing kereső is használható erre a célra. Van lehetőség a fotók feliratozására is, amennyiben maga a kép nem elegendő a mondanivaló kifejtéséhez.

Az applikáció a Microsoft Garage csapatának terméke, ahol a redmondi cég alkalmazottai a saját ötletein dolgozhatnak teljesen szabadon, kötöttségek nélkül. Az érdeklődő a csoport oldalán a születésüktől kezdve nyomon követhetik egy-egy app fejlődését, vagy akár a korai szakaszban ki is próbálhatják azokat.

A Twist furcsamód kizárólag iOS-re érhető el, és a termék oldalán nem is található további információ arról, hogy más platformokra elkészül-e.

Konzumer tech

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.