Kivételes lehetőség egy CIO életében, ha levezényelhet egy teljes digitális transzformációt – majd lehetőséget kap ugyanott az ismétlésre.

Négy éve vásárolta fel a Vodafone a Liberty Globalt. A mobil és vezetékes szolgáltató összeolvasztása nem csak üzletileg volt komoly kihívása. Amellett, hogy informatikailag is egyesíteni kellett a két szervezetet, szükség volt egy olyan core rendszer bevezetésére is, amely megfelelt a konvergens szolgáltatás igényeinek.

Az ezt célzó Bridge projekt 2022-ben zárult le (akkor a Bitporton is beszámoltunk róla), hogy aztán nem sokkal később, egy újabb felvásárlás miatt jöhessen az ismétlés. Mivel az ilyen volumenű transzformációs projektek ritkák a hazai piacon, megkértük Kelemen Bálintot, a Vodafone akkori informatikai vezérigazgató-helyettesét (a szakember azóta a bankszektorba igazolt), hogy mutassa be a Bridge projekt hétköznapjait a CIO Hungary közönségének, valamint beszéljen arról is, hogy a projekt tanulságait hogyan lehet hasznosítani az ismétlésnél, azaz a DIGI és a Vodafone hálózatának, rendszereinek az összefésülésénél.

Azaz a tervezés – végrehajtás – ismétlés hármasának működését a vállalat nemcsak egyes projektelemeknél, hanem nagyban is kipróbálhatja.

A előadás a konkrét projektek és az új kihívások mellett általános tanulsággal is szolgál a különböző informatikai projektekkel kapcsolatban, így azt nem csupán a teljes transzformációra készülő szervezetek informatikai vezetőinek a figyelmébe ajánljuk.

A hangfelvétel 2023. május 12-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját (PDF) is!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.