Kivételes lehetőség egy CIO életében, ha levezényelhet egy teljes digitális transzformációt – majd lehetőséget kap ugyanott az ismétlésre.
Hirdetés
 

Négy éve vásárolta fel a Vodafone a Liberty Globalt. A mobil és vezetékes szolgáltató összeolvasztása nem csak üzletileg volt komoly kihívása. Amellett, hogy informatikailag is egyesíteni kellett a két szervezetet, szükség volt egy olyan core rendszer bevezetésére is, amely megfelelt a konvergens szolgáltatás igényeinek.

Az ezt célzó Bridge projekt 2022-ben zárult le (akkor a Bitporton is beszámoltunk róla), hogy aztán nem sokkal később, egy újabb felvásárlás miatt jöhessen az ismétlés. Mivel az ilyen volumenű transzformációs projektek ritkák a hazai piacon, megkértük Kelemen Bálintot, a Vodafone akkori informatikai vezérigazgató-helyettesét (a szakember azóta a bankszektorba igazolt), hogy mutassa be a Bridge projekt hétköznapjait a CIO Hungary közönségének, valamint beszéljen arról is, hogy a projekt tanulságait hogyan lehet hasznosítani az ismétlésnél, azaz a DIGI és a Vodafone hálózatának, rendszereinek az összefésülésénél.

Azaz a tervezés – végrehajtás – ismétlés hármasának működését a vállalat nemcsak egyes projektelemeknél, hanem nagyban is kipróbálhatja.

A előadás a konkrét projektek és az új kihívások mellett általános tanulsággal is szolgál a különböző informatikai projektekkel kapcsolatban, így azt nem csupán a teljes transzformációra készülő szervezetek informatikai vezetőinek a figyelmébe ajánljuk.

A hangfelvétel 2023. május 12-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját (PDF) is!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.