Kivételes lehetőség egy CIO életében, ha levezényelhet egy teljes digitális transzformációt – majd lehetőséget kap ugyanott az ismétlésre.

Négy éve vásárolta fel a Vodafone a Liberty Globalt. A mobil és vezetékes szolgáltató összeolvasztása nem csak üzletileg volt komoly kihívása. Amellett, hogy informatikailag is egyesíteni kellett a két szervezetet, szükség volt egy olyan core rendszer bevezetésére is, amely megfelelt a konvergens szolgáltatás igényeinek.

Az ezt célzó Bridge projekt 2022-ben zárult le (akkor a Bitporton is beszámoltunk róla), hogy aztán nem sokkal később, egy újabb felvásárlás miatt jöhessen az ismétlés. Mivel az ilyen volumenű transzformációs projektek ritkák a hazai piacon, megkértük Kelemen Bálintot, a Vodafone akkori informatikai vezérigazgató-helyettesét (a szakember azóta a bankszektorba igazolt), hogy mutassa be a Bridge projekt hétköznapjait a CIO Hungary közönségének, valamint beszéljen arról is, hogy a projekt tanulságait hogyan lehet hasznosítani az ismétlésnél, azaz a DIGI és a Vodafone hálózatának, rendszereinek az összefésülésénél.

Azaz a tervezés – végrehajtás – ismétlés hármasának működését a vállalat nemcsak egyes projektelemeknél, hanem nagyban is kipróbálhatja.

A előadás a konkrét projektek és az új kihívások mellett általános tanulsággal is szolgál a különböző informatikai projektekkel kapcsolatban, így azt nem csupán a teljes transzformációra készülő szervezetek informatikai vezetőinek a figyelmébe ajánljuk.

A hangfelvétel 2023. május 12-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját (PDF) is!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.