Az idei CIO Hungary keynote előadója, Drótos György egyetemi docens a válságállóságot értelmezte újra egy hazai kutatás tükrében.
Hirdetés
 

Immár hagyomány, hogy némi késéssel közzétesszük podcastként konferenciáink érdekesebb előadásait, panelbeszélgetéseit. A CIO Hungary 2023 első napjának keynote előadója, Drótos György, a Corvinus Egyetem docense, az egyetem Vezetéstudományi Intézetének munkatársa volt. Egy általa vezetett magyarországi kutatás kapcsán arra kértük, hogy beszéljen a szervezetek válság- és jövőállóságról, valamint arról, hogy annak kiépítésében milyen szerepe lehet az IT-nak.

Az előadás amellett, hogy helyretette a fogalmat, részletesen ismertette annak a kutatásnak a releváns eredményeit, amely a magyar(országi) vállalatok szervezeti fejlettségét vizsgálta. (Magáról a kutatásról egy kattintásnyira olvashatnak összefoglalót.)

Drótos előadásában főként azt vizsgálta, miként készíthető fel egy szervezet a válságra, és hogy a felkészülésben milyen szerepet kaphat az informatika, illetve személyesen az informatikai vezető. A kutató ezzel összefüggésben arról is beszélt, hogy mit tanulhatunk a családi vállalatoktól. Erről sok, kulturális szempontból is érdekes információt hallhatott a közönség: például hogy egyes japán családi vállaltok miért képesek ezer évnél is régebb óta működni azonos formában.

A hangfelvétel 2023. május 11-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját (PDF) is!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti a Spotify-on, az Apple vagy a Google podcastplatformján, valamint az Overcaston, a Pocket Caston és a  RadioPublicon is. Ezeken a platformokon fel is iratkozhat a Bitport csatornájára, így automatikusan értesül a friss adásokról, illetve visszahallgathatja a régi adásokat.

Piaci hírek

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.