Az Európai Bizottság kétéves tervet fogadott el a digitális szerzői jogok reformjára vonatkozó megállapodás előkészítésére – áll az Unió e témában kiadott legutóbbi nyilatkozatában . A jövő év elején indulhatnak a tárgyalások hat fő témában, melyek mindegyikében gyors előrejutást remél Brüsszel.
Az Európai Unio irányító szerveit már egy ideje foglalkoztatja az unión belüli szerzői jogok rendezése, és a dogitális korszakhoz igazítása. Ennek sorába illszekedik a mostani döntés is.

A szerzői jogok digitális korszakhoz igazításának főbb kérdései között ott van a tartalmak határokon átnyúló hordozhatósága, a felhasználók által generált tartalmak kérdése, az adat- és szövegbányászat, a saját adathordozókra vonatkozó díjazás, az audiovizuális művekhez és általában a kulturális örökséghez való hozzáférés. A megbeszélések célja, hogy feltárják az új szabadalmaztatási és technológiai megoldásokban rejlő lehetőségeket és korltáokat az Európai Unió jelenlegi szerzői jogi gyakorlatának korszerűsítéséhez. 

Az egyeztetési folyamatot három biztos felügyelete alá helyezték, Michel Barnier a belső piacért, Neelie Kroes az infokommunikációért, Androulla Vassiliou pedig  a kultúráért és a médiáért felel. A jövő év végére a Brüsszeli Bizottság összegzi az évközi tárgyalások eredményeit, és dönt arról, hogy új szabályozásra vagy egyenesen új törvény megalkotására van szükség.

Lobbiznak a szolgáltatók  A brüsszeli nyilatkozatra reagálva az európai távközlési szolgáltatók nagy lobbicsoportjai megismételték a az Európai Bizottságnak szóló korább felhívásukat, miszerint nagyon fontos aspektusa a téma, hogy legyenek megfizethető és legális tartalmak az interneten és a digitális televíziózásban. A GSMA, az EuroISPA, az ETNO és az ETCA közös közleményt adtak ki, amelyben a szerzői jogi keretek átfogóbb átgondolását sürgették annak érdekében, hogy csökkenjen a jelenlegi jogtulajdonosok domináns szerepe. Véleményük szerint  a jelenlegi szerzői jogi rendszer diszkriminálja a szélessávú tartalommegosztást, és ezáltal az elavult tartalomszállítási csatornákat és üzleti modelleket védi.

Az EB szerint is idejétmúlt az uniós szerzői jog
Az Unióban elhasal az ACTA

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.