Az OpenAI és a Microsoft támogatását is élvező Humane bejelentette AI Pin nevű eszközét, ami újszerű megoldásokkal küldené nyugdíjba az okostelefonokat. Kérdés, hogy az ilyen típusú forradalomnak van-e bármi értelme.
Hirdetés
 

A Humane nevű kaliforniai startup csütörtökön jelentette be új eszközének megjelenését, amelynek célja, hogy új megoldásokkal hozza közelebb a felhasználókat a legmodernebb MI-technológiához. A 699 dollárért beszerezhető Ai Pin a ruházaton viselhető, és rajta keresztül beszélgetni lehet egy virtuális asszisztenssel, amelyet az OpenAI fejlesztései és a Microsoft cloud számítási infrastruktúrája támogatnak. A kitűző egyben vetítőként is funkcionál, és szöveget vagy monokróm képeket tud megjeleníteni a felhasználó feltartott kezén, kiváltva ezzel az okostelefonok kijelzőjét – olvasható a Reuters riportjában.

A konzumer termékekben és szolgáltatásokban utazó startupot az iPhone-on is dolgozó ex-Apple alkalmazottak alapították, célja pedig olyan hordható eszközök megépítése, amelyek az MI képességeivel meghódíthatják az alapvető hétköznapi felhasználásokat, opcionálissá téve a képernyőket. Az Ai Pin áprilisban mutatkozott be egy vancouveri konferencián az iPhone helyére pályázó koncepcióként. Ezt egyelőre nehéz elképzelni, de a céget segít komolyabban venni, hogy a Microsoft, az OpenAi vezérigazgatója és más befektetők eddig 241 millió dollár forgattak az ötlet finanszírozásába.

Mint egy falat kenyér

A Humane egyébként nem egymagában kutatja a Szilícium-völgyben vagy azon kívül a fogyasztói eszközök piacának következő nagy dobását: az MI-technológiák fejlődése a hordható eszközök területén is beindította a befektetők és gyártók versenyét, akik mind az okostelefonok leváltásáról álmodoznak. A Humane a maga részéről határozottan elutasította a kevert valóságot és az ahhoz kapcsolódó headseteket, amelyek irányába például a Meta vagy maga az Apple is elindult: a cég elnöke, Imran Chaudhri szerint a testen hordható kütyük lesznek a nyerők, mert "a jövő nem az arcunkon van".

Egyelőre annyi biztos, hogy az Ai Pin kilépett a vaporware kategóriából, vagyis a látványos demókat követően kereskedelmi forgalomban is megjelenik: a Humane tájékoztatása szerint november 16-tól lesz elérhető, elsőként az Egyesült Államokban. Az MI-alapú felhasználói interakciót oylan megoldásokkal valósítja majd meg, mint a hanggal írt üzenetek, a bejövő e-mailek tartalmi összefoglalása vagy a gépi látás alkalmazása. A dolog itt kezd kissé elkeseredetté válni, amikor az Ai Pin listázott képességei között megjelenik mondjuk az élelmiszerek beolvasása és tápanyagtartalmuk megbecsülése, de valószínűleg nem is ez lesz az utolsó kísérlet az MI-alkalmazások integrálására a mindennapi élet rutinjába.

Konzumer tech

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.