A vállalat új üzleti egységet hoz létre a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésére, amitől a megszokott módon, hosszú távon számít látványos eredményekre.

Ahogy a generatív mesterséges intelligencia valóságos fegyverkezési versenyt indított el a technológiai iparban, a Meta is kénytelen volt reagálni az OpenAI jelentette kihívásra és a ChatGPT tavaly év végi megjelenésével pillanatok alatt kialakult piaci nyomásra. A társaság alapító vezérigazgatója, Mark Zuckerberg egy keddi Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy új, "legfelsőbb szintű termékcsoportot" hoznak létre a Metánál, amely a generatív MI fejlesztésére összpontosít, összefogva és "felturbózva" a cégnél zajló munkát ezen a területen.

A vállalkozás kevesebb, mint 18 hónappal azután jön létre, hogy a Facebook és az Instagram anyavállalata Facebookról Metára változtatta a nevét, ezzel is hangsúlyozva, hogy a virtuális valósággal foglalkozó részlegének fejlesztésével készül az okostelefonos korszak utáni időkre. A mostani bejelentést kísérő kommentárok kiemelik, hogy Zuckerberg akkor még nem sűrűn emlegette a generatív mesterséges intelligenciát a jövöről szóló vízióiban, de a metaverzum egyelőre nem túl sikeres, szemben a versenytársaknál (Microsoft, Google, Snap stb.) megjelenő MI-chatbotokkal.

Ez még annál is sokkal jobb lesz

A posztból kiderül, hogy a generatív MI-technológiákon dolgozó csapatokat egyetlen részlegbe terelik a vállalaton belül, de a Meta vezetője elismeri, hogy a legújabb elhatározásukhoz is rengeteg munkára lesz szükségük az igazán futurisztikus élmények megalapozásához. Mint kiderült, rövid távon a "kreatív és kifejező eszközök kialakítására" összpontosítanak majd, hosszabb távon pedig olyan MI-perszónák fejlesztését tervezik, amelyek sokféleképpen segíthetik az embereket a Meta különféle termékeinek felhasználásában.

Ilyenek lennének a WhatsAppban és a Messengerben való csevegést támogató szöveges komponensek, a képes alkalmazások a kreatív Instagram-szűrőkben és hirdetési formátumokban, sőt szó van a videós és multimodális élményekkel kapcsolatos kutatásokról is. Ez utóbbi nyilván azokra a 2021 óta fejlesztett VR-szolgáltatásokra utal, amelyeket a Meta befektetői drága és egyre bizonytalanabb kimenetelű dolognak tartanak – kérdés, hogy a generatív mesterséges intelligencia olyan varázsszó lesz-e, ami lecsendesíti a kedélyeket.

Közösség & HR

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.