A chat alkalmazás asztali és mobilos verziója is egy rakás új funkcióval bővült.

Jelenleg is folyik a VoIP alapú chat alkalmazások öldöklő küzdelme a felhasználókért, mely harcban a WhatsApp, a Facebook Messenger, illetve a Viber jeleskedik elsősorban. Utóbbiról sokáig azt lehetett hallani, hogy a régiónk egyik legkedveltebb ilyen jellegű alkalmazása, de a SimilarWeb legutóbbi adatai szerint ez nem feltétlenül van így, ennek ellenére a Viber mindent megtesz, hogy az összes platformon a lehető legtöbbet nyújtsa.

Backup és Restore

A jelenleg több mint 711 milliós felhasználói táborral bíró szolgáltató frissítette az androidos, és iOS-re kínált alkalmazását, amelyek több fontos újdonságot hoznak. Az egyik az ilyen jellegű, regisztrációt nem igénylő, a mobil kontakt listájára épülő appok alapvető problémáját küszöböli ki.

Amennyiben viberesként készüléket váltunk, az újra telepítés során az addigi beszélgetéseink elvesznek, és azok kizárólag az app asztali verziójában maradnak meg. A legújabb verzióban azonban lehetőség nyílik a beszélgetések biztonsági mentésére, vagy archiválására, amit az Android esetében a Google Drive, iOS-nél pedig az iCloud biztosít. Költözés előtt mindössze gondoskodni kell a csevegések mentéséről, amiket az új telefonra egy gombnyomással vissza lehet állítani.

Minden fronton erősítenek

Ezen kívül több újdonság is érkezik a legújabb verzióval, amelyek közül az anim GIF támogatás az, amely minden felhasználót érint. Az internet kedvenc kommunikációs formája most már az alkalmazáson belül is elérhető, küldhetők, fogadhatók az animációk, ami egyébként az alkalmazás asztali verzióján is elérhető. Az iOS felhasználók számára lehet érdekes az Apple Watch OS2 támogatás, az Egyesült Államokban viberezőknek pedig a Western Union segítségével való pénzküldés jelent újdonságot.

A szolgáltató pár nappal ezelőtt az asztali, azon belül is a Windows 10-es kiadást frissítette fel új funkciókkal. Ezek egyik legfontosabb újdonsága, hogy az applikáció univerzálissá vált, azaz PC-n, táblagépen, mobilon is ugyanazt az élményt nyújtja. Emellett ott van az üzenetek saját és másnál való törlésének lehetősége, a beszélgetések végpontok között teljes titkosítása, valamint a matrica boltok bevezetése.

Konzumer tech

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.