A kínaiaknak már van a kiadóban 5 százaléknyi részesedésük, de a legnagyobb tulajdonossá szeretnének válni.

Növelné a részesedését a francia Ubisoft Entertainmentben a Tencent, értesült bennfentes forrásokból a Reuters. A kínai cég, amely már jelenleg is a világ egyik legnagyobb játékkiadója, a 2018-ban szerzett 5 százalékos részesedésének növekedéséről kezdett tárgyalásokat a céget alapító Guillemot családdal. A megszerzendő tulajdonrész nagysága egyelőre nem ismert, de a Reuters informátorai szerint a Tencent azt próbálja elérni, hogy a legnagyobb tulajdonosa legyen a vállalatnak, amelynek döntő szavazati joga van minden kérdésben. A tárgyalásokat azért az alapító családdal folytatja, mert jelenleg ők a legnagyobb részvényesek, az 5,3 milliárd dollárra értékelt Ubisoft 15 százalékát birtokolják.

A Tencent állítólag nagyvonalú ajánlattal tenné vonzóvá az ügyletet a Guillemot családnak, akár 100 eurót is fizetne részvényenként. Az elmúlt időszakban 40 euró körüli árfolyamon kereskedtek a cég papírjaival, de a Tencent ajánlatának hírére 45 euró fölé ment az árfolyam. (2018-ban az 5 százalékos részesedés megszerzésekor még 66 eurót fizetett fizettek részvényenként.) Az extrém magas ár az informátorok szerint azt is szolgálja, hogy elriassza az esetleges konkurenseket.

Más forrásból is vehetnek részvényt

Az Ubisoft részvényinek 80 százaléka forog a tőzsdén, és a Reutersnek két különböző forrás is megerősítette, hogy a kínai vállalat ott is nyomul. Ha az ügylet összejön, ez lesz Tencent egyik legnagyobb külföldi bevásárlása az utóbbi néhány évet nézve. A céget az is motiválhatja, hogy ellensúlyozza a kínai szabályozás okozta nehézségeit, és javítsa a pozícióját a hazai játékpiacon, amit nagyon kemény verseny jellemez. A Reutersnek nyilatkozó bennfentesek szerint a globális konkurensek felváráslásai (lásd a Microsoft-Activision Blizzard ügyletet) is kényszerítő erőként hatnak a Tencentre, a független, minőségi játékkiadókból ugyanis hiány van.

A tárgyalások kimenetele még teljesen nyitott, a Tencent egyelőre egy nem kötelező érvényű ajánlatot tett a Guillemot családnak, amelyben a befektetés alapvető feltételeit közölte. A kínaiaknak többek között az Epic Gamesben és a Riot Gamesben van részesedésük, 2016-ban 8,6 milliárd dollárért vásárolták be magukat a Supercellbe, emellett 9 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek a brit Frontier Developments videojáték-fejlesztő cégben.

Konzumer tech

Ismerni véljük, félünk tőle és kevesen használjuk, mi az?

Ha hinni lehet egy hazai kutatás eredményeinek, akkor a válasz természetesen a mesterséges intelligencia, illetve a szövegalkotásra trenírozott generatív algoritmusok.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.