A két cég szoros partnerségre lépett annak érdekében, hogy a virtuális- és kiterjesztett valóság átéléséhez szükséges eszközök könnyebben elérhetővé és használhatóbbá váljanak.

Tegnap a CES-en jelentette be a Qualcomm vezérigazgatója, hogy a Microsofttal közösen kifejezetten AR-szemüvegekhez használatos csipek fejlesztésén fognak dolgozni. Cristiano Amo várakozásai szerint a speciális Snapdragon processzorokkal lehetővé válik olyan Microsoft-ökoszisztémába illeszkedő eszközök gyártása, amelyek energiahatékonyságukkal és könnyű kialakításukkal sokkal szélesebb közönséghez lesznek képesek eljutni.

Hogy pontosan mikor és milyen termékeket eredményezhet az együttműködés, arról kevesebb szó esett. Annyi bizonyos, hogy a két vállalat egybegyúrja a témában már meglévő arzenálját. Ennek keretében a közös fejlesztésnek köszönhetően a nemrégiben útjára indított Snapdragon Spaces XR fejlesztői rendszer funkciói ugyanúgy kihasználhatók lesznek, mint a Microsoft Mesh platformjának képességei.

Logikus lépés

A partnerség több szempontból is logikusnak tűnik. A Microsoft korábban már világossá tette, hogy az egyelőre inkább ipari partnerek és a katonaság számára vonzó HoloLens headsetekben meglévő potenciált megpróbálja szélesebb körben kamatoztatni. A Qualcomm részéről pedig egy erős partner biztosítékot jelenthet arra, hogy nem csak véletlenszerű lapokat osztanak neki a metaverzumért vívott játszmában, hanem maga is keverhet párat a kövérnek ígérkező paklin. 

Az együttműködés abból a szempontból is megalapozott, hogy a két vállalat hosszú ideje van kapcsolatban egymással különböző projektek és termékek esetében. A már említett HoloLens 2-ben például a Snapdragon 850-es SoC-ja teljesít szolgálatot. Ugyanakkor a Qualcomm biztosít célcsipet a Facebook (pontosabban a Meta) Oculus headsetjéhez is.

Piaci hírek

Mélyütést mér az online azonosításra a deepfake

Egy biztonsági vállalat kísérletében 10-ből 9 rendszer elhasalt a szakemberek manipulált felvételekkel végrehajtott tesztjén.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.