A két cég szoros partnerségre lépett annak érdekében, hogy a virtuális- és kiterjesztett valóság átéléséhez szükséges eszközök könnyebben elérhetővé és használhatóbbá váljanak.

Tegnap a CES-en jelentette be a Qualcomm vezérigazgatója, hogy a Microsofttal közösen kifejezetten AR-szemüvegekhez használatos csipek fejlesztésén fognak dolgozni. Cristiano Amo várakozásai szerint a speciális Snapdragon processzorokkal lehetővé válik olyan Microsoft-ökoszisztémába illeszkedő eszközök gyártása, amelyek energiahatékonyságukkal és könnyű kialakításukkal sokkal szélesebb közönséghez lesznek képesek eljutni.

Hogy pontosan mikor és milyen termékeket eredményezhet az együttműködés, arról kevesebb szó esett. Annyi bizonyos, hogy a két vállalat egybegyúrja a témában már meglévő arzenálját. Ennek keretében a közös fejlesztésnek köszönhetően a nemrégiben útjára indított Snapdragon Spaces XR fejlesztői rendszer funkciói ugyanúgy kihasználhatók lesznek, mint a Microsoft Mesh platformjának képességei.

Logikus lépés

A partnerség több szempontból is logikusnak tűnik. A Microsoft korábban már világossá tette, hogy az egyelőre inkább ipari partnerek és a katonaság számára vonzó HoloLens headsetekben meglévő potenciált megpróbálja szélesebb körben kamatoztatni. A Qualcomm részéről pedig egy erős partner biztosítékot jelenthet arra, hogy nem csak véletlenszerű lapokat osztanak neki a metaverzumért vívott játszmában, hanem maga is keverhet párat a kövérnek ígérkező paklin. 

Az együttműködés abból a szempontból is megalapozott, hogy a két vállalat hosszú ideje van kapcsolatban egymással különböző projektek és termékek esetében. A már említett HoloLens 2-ben például a Snapdragon 850-es SoC-ja teljesít szolgálatot. Ugyanakkor a Qualcomm biztosít célcsipet a Facebook (pontosabban a Meta) Oculus headsetjéhez is.

Piaci hírek

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.