A Bing kereső ChatGPT-s verziója csak a kezdet: a vállalatnál már arról beszélnek, hogy minden eszközükbe beépítik valamilyen módon a mesterséges intelligenciát.
Hirdetés
 

A Microsoft mesterségesintelligencia-platformokért felelős alelnöke a hét elején jelentette be az Azure OpenAI Service általános elérhetőségét, amelynek keretei között az OpenAI-jal folytatott együttműködés részeként hozzáférhetővé teszi annak MI-chatbotját, a ChatGPT-t is. Maga az Azure OpenAI egy olyan szolgáltatás, amelyen keresztül igénybe vehetők és az adott feladatokhoz igazíthatók az olyan fejlett MI-modellek, mint a GPT-3.5, a Codex vagy a DALL-E 2, és azok hozzá is igazíthatók adott feladatokhoz.

A társaság hivatalos blogján közzétett bejegyzében a ChatGPT bevezetésére nem határoztak meg konkrét időpontot, de a Microsoft kiemelte, hogy a tavaly novemberben bejelentett Azure OpenAI szolgáltatást már olyan vállalati ügyfelek használják, mint a KPMG vagy az Al Jazeera. A szoftvercég vezérigazgatója kedden, a davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt a Wall Street Journal paneljében, hogy terveik szerint minden eszközébe beépíti az OpenAI megfelelő MI-termékeit, így azok között a ChatGPT-t is.

Az MI végül mindent átalakít

Satya Nadella megfogalmazása alapján a Microsoft minden termékében megjelennek valamilyen módon ugyanazok a mesterséges intelligenciára épülő képességek, ezzel teljes mértékben átalakítva azokat. A kommentárok megint kiemelik, hogy az MI-modellek hiába vetnek fel eddig meg nem válaszolt kárdéseket a szerzői jogtól kezdve alkalmazásuk szélesebb társadalmi hatásáig, az erejüket már a Microsoft és az OpenAI is demonstrálta – nem véletlen, hogy már a Google is a ChatGPT-s Bing keresőtől félti az üzletét.

Az Azure OpenAI Service-ről szóló legújabb bejelentés egyébként nem sokkal azután érkezett, hogy a Semafor beszámolt a Microsoft és az OpenAI tárgyalásairól egy 10 milliárd dolláros befektetéssel kapcsolatban. Mint ismeretes, a Microsoft 2019-ben már beletolt egymilliárd dollárt a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégbe, annak legújabb dobása, a november végén indított ChatGPT chatbot pedig rövid idő alatt is őrült népszerűségre tett szert változatos képességeivel az esszéktől a programkódok írásáig.

Cloud & big data

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.