Ideiglenesen felfüggesztették a Browse with Binget. Az OpenAI azt nem árulta el, meddig nem lesz elérhető.
Hirdetés
 

Volt az OpenAI-nak egy ígéretes kísérlete, hogy a ChatGPT-t keresőként is lehessen használni. Ez a keresést nem önállóan, hanem ahogy a funkció neve is mutatja – Browse with Bing –, a Microsoft keresőmotorján keresztül valósította meg. A májusban élesített funkcióhoz csak a ChatGPT Plus előfizetői fértek hozzá. Feladata az volt, hogy egyszerűsítse a keresést, és relevánsabb találatokat adjon.

Benézett a paywall mögé

Csakhogy volt benne egy kis bug, amit persze a legtöbb felhasználó kellemes feature-ként értékelt: ha szépen kérték, a ChatGPT a fizetési fal mögötti tartalmakat is megmutatta, nem csak rövid kivonatot vagy összefoglalót, hanem akár a teljes szöveget is.

A lehetőség azonban a héten megszűnt, mert az OpenAI ideiglenesen kikapcsolta a Browse with Binget. Mint a súgójában olvasható, az amúgy is béta állapotban lévő funkció "időnként olyan tartalmakat jeleníthet meg, amelyeket nem szeretnénk". Ha például egy felhasználó kifejezetten egy URL teljes szövegét kéri, előfordulhat, hogy a rendszer teljesíti ezt a kérést – olvasható az OpenAI magyarázatában.

Bár ígérték, hogy a hibát a lehető leggyorsabban javítják, határidőt bölcsen nem vállaltak, ahogy arról sem írtak, hogy miként fog módosulni a funkció.

Egyes felhasználók ezen kiakadtak – és még csak az sem mondható, hogy nem jogosan, hiszen egy fizetős szolgáltatás kurtított a funkciókínálatán. Az OpenAI fórumán többen írták, hogy csak a Browse with Bing funkció miatt fizettek elő a ChatGPT Plusra, mert az például egyszerűsíti a hozzáférést idegen nyelvű információkhoz. Az egyik hozzászóló egyenesen attól fél, hogy a funkció letiltásával a weboldalak fordításának képessége is eltűnik a ChatGPT-ből (szerinte egyébként a letiltás óta jelentősen romlott is a minősége).

A The Register megkereste az OpenAI-t, hogy további információkat kérjen, de válasz gyanánt csupán egy tweetre mutató linket kapott, ahol a vállalat közzétette ugyanazt, amit funkció online súgójában is megírt.

Nem csak a ChatGPT problémája

De mi van akkor a Binggel, amelybe a Microsoft mélyen integrálta a GPT-4-et, és eleve arra szolgál, hogy a net bugyraiból minden releváns információt kitúrjon? Illetve mi a helyzet Google Barddal, amely szintén általánosan elérhető? A felhasználók a vonatkozó Reddit-fórumokon arról számoltak be (a Bardról itt, a Bing AI-ról pedig itt), hogy hozzájuttatják a kíváncsiskodókat a paywall mögötti tartalmakhoz. Az igazsághoz tartozik, hogy pl. a Bard-thread elindítója egyértelműen leírja: a Google chatbotja nem a teljes cikket, csupán annak egy részletes összefoglalóját adta meg.

Bár azt nem tudni, hogy ezeknek a híreknek a hatására a Google és a Microsoft módosított-e a szolgáltatásán, a The Register szerint egyikben sem működik ez a lehetőség. A fizetési falak mögötti tartalmakról sem a Bing, sem a Bard nem szolgált információval.

Cloud & big data

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.