A hálózat az elmúlt két hónapban napi egymilliónál is több felhasználót függesztett fel, hogy elejét vegye a dezinformációs kampányoknak.
Hirdetés
 

A közösségi hálózatok egy ideje már célkeresztbe kerültek amiatt, hogy nagyon keveset (praktikusan semmit) sem tesznek az álhírek terjedése és a szándékos dezinformációs kampányok ellen, amelyeknek ezek a platformok ideális táptalajt jelentenek. A szolgáltatók csak mostanában kezdik elszánni magukat az érdemi lépésekre, mint például a felhasználók törlésére vagy a tartalom aktív monitorozására, miután az amerikai törvényhozás mellett sok nemzetközi szabályozó is komolyan vizsgálni kezdte működésüket és annak hatásait.

A Washington Post beszámolója szerint a Twitter sem tétlenkedik: májusban és júniusban napi átlagban több mint egymillió felhasználói fiókot függesztett fel, és a tempót júliusban is tartják. A lap a konkrét nagyságrend mellett azt is előrevetíti, hogy a kamu fiókok agresszív filterezése nyomán a Twitter akár az átlagos havi felhasználói bázis visszaeséséről is beszámolhat majd a második negyedévre vonatkozóan.

Az aktív felhasználók ebből keveset éreznek

A Twitter az előző hónapban maga is bejelentette, hogy a korábbinál fejlettebb technológiai és a folyamatszervezési háttér eredményeként ebben az évben a tavalyinál sokkal több fiókot távolítanak el a felhasználási feltételek megsértése miatt. Májusban már 9,9 millió fiókot azonosítottak potenciális spamforrásként vagy robotként, szemben például a 2017 decemberi 6,4 millióval.

A Twitter alelnöke egy múlt heti interjúban már kifejtette, hogy a társaság a korábbiakhoz képest ma már másképpen számolja a közösségi párbeszéd promóciójának és a felhasználói biztonság megőrzésének kívánatos arányát. Az érdemi változásra szerinte azért most került sor, mert a társaság csak mostanra lett képes a feladathoz allokálni szükséges erőforrásokat, és mostanra fejlesztette ki azokat a technológiákat, amelyekkel kiszűrheti a rosszhiszemű gyakorlatokat.

A Reuters mindezzel kapcsolatban egy piaci elemzőt is idéz, aki szerint az első negyedévben 336 millió aktív felhasználóval rendelkező Twitter csak úgy kihajít 70 millió hozzáférést, miközben nem tart a látogatottság számottevő visszaesésétől. Erre az egyetlen logikus magyarázat, hoyg a mostani kampány legelsősorban az alvó felhasználók, vagyis az inaktív fiókok kigyomlálásáról szól.

A Twitter szerint egyébként a mindenkori aktív felhasználók kevesebb mint 5 százaléka tekinthető spammernek vagy hamis azonosságnak, és kevesebb mint 8,5 százalékuk használ olyan automatizáló eszközöket, amelyek alapján a fiókot bizonyos eséllyel egy robot üzemelteti.

Közösség & HR

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.