A hálózat az elmúlt két hónapban napi egymilliónál is több felhasználót függesztett fel, hogy elejét vegye a dezinformációs kampányoknak.
Hirdetés
 

A közösségi hálózatok egy ideje már célkeresztbe kerültek amiatt, hogy nagyon keveset (praktikusan semmit) sem tesznek az álhírek terjedése és a szándékos dezinformációs kampányok ellen, amelyeknek ezek a platformok ideális táptalajt jelentenek. A szolgáltatók csak mostanában kezdik elszánni magukat az érdemi lépésekre, mint például a felhasználók törlésére vagy a tartalom aktív monitorozására, miután az amerikai törvényhozás mellett sok nemzetközi szabályozó is komolyan vizsgálni kezdte működésüket és annak hatásait.

A Washington Post beszámolója szerint a Twitter sem tétlenkedik: májusban és júniusban napi átlagban több mint egymillió felhasználói fiókot függesztett fel, és a tempót júliusban is tartják. A lap a konkrét nagyságrend mellett azt is előrevetíti, hogy a kamu fiókok agresszív filterezése nyomán a Twitter akár az átlagos havi felhasználói bázis visszaeséséről is beszámolhat majd a második negyedévre vonatkozóan.

Az aktív felhasználók ebből keveset éreznek

A Twitter az előző hónapban maga is bejelentette, hogy a korábbinál fejlettebb technológiai és a folyamatszervezési háttér eredményeként ebben az évben a tavalyinál sokkal több fiókot távolítanak el a felhasználási feltételek megsértése miatt. Májusban már 9,9 millió fiókot azonosítottak potenciális spamforrásként vagy robotként, szemben például a 2017 decemberi 6,4 millióval.

A Twitter alelnöke egy múlt heti interjúban már kifejtette, hogy a társaság a korábbiakhoz képest ma már másképpen számolja a közösségi párbeszéd promóciójának és a felhasználói biztonság megőrzésének kívánatos arányát. Az érdemi változásra szerinte azért most került sor, mert a társaság csak mostanra lett képes a feladathoz allokálni szükséges erőforrásokat, és mostanra fejlesztette ki azokat a technológiákat, amelyekkel kiszűrheti a rosszhiszemű gyakorlatokat.

A Reuters mindezzel kapcsolatban egy piaci elemzőt is idéz, aki szerint az első negyedévben 336 millió aktív felhasználóval rendelkező Twitter csak úgy kihajít 70 millió hozzáférést, miközben nem tart a látogatottság számottevő visszaesésétől. Erre az egyetlen logikus magyarázat, hoyg a mostani kampány legelsősorban az alvó felhasználók, vagyis az inaktív fiókok kigyomlálásáról szól.

A Twitter szerint egyébként a mindenkori aktív felhasználók kevesebb mint 5 százaléka tekinthető spammernek vagy hamis azonosságnak, és kevesebb mint 8,5 százalékuk használ olyan automatizáló eszközöket, amelyek alapján a fiókot bizonyos eséllyel egy robot üzemelteti.

Közösség & HR

Japánban is bezárják a kaput a techszektorban

A szigetország kormányzata augusztustól egy sor új szektorban fogja sokkal szigorúbban vizsgálni a külföldi befektetéseket. Az intézkedés bejelentése egybeesik Donald Trump látogatásával.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.