A 271 millió felhasználó többet fialt, mint várták. Mindenki örül a második negyedévi 312 millió dolláros bevételnek.

Megugrottak a Twitter bevételei a tavalyi második negyedévhez képest: míg tavaly a június 30-ával zárult negyedévben 139 millió dollárt, idén ugyanebben az időszakban 312 milliót könyvelhetett el a cég.

Ez persze ahhoz még kevés volt, hogy nyereséget is termeljen: a veszteség meghaladja a 144,6 millió dollárt. Ennek ellenére a befektetők örömmel fogadták a tegnapi gyorsjelentést, mindenekelőtt azt, hogy az eredmények meghaladták az elemzői várakozásokat. Azok ugyanis csak 283 millió dollár bevétellel számoltak.

Érdekes, hogy a megugró veszteségek ellenére – ebben a negyedévben több mint háromszorosát hozták össze a tavalyi mínusznak (akkor 42,2 millió dollár volt a veszteség), ám az egyszeri tételektől megtisztított eredmény már pozitív, ha elég soványka is: 14,5 millió dollár, azaz egy Twitter részvényre mintegy 2 cent nyereség jut, ami szintén jó hír, főleg annak függvényében, hogy az elemzői várakozás 1 centes veszteség volt.

Jót tett a világbajnokság

A cég közleményében is kiemeli, hogy a bevételek növekedését nagyban segítette a brazíliai világbajnokság, amihez egy sor szolgáltatást is fejlesztettek. Mint azt korábban megírtuk, egyes meccsek hatalmas forgalmat generáltak (http://bitport.hu/a-meccs-amin-az-osszes-twitter-rekord-megdolt) az oldalon. Ugyanakkor a felhasználók számának növekedése lassult, a bővülés meghaladta a várakozásokat: jelenleg átlagosan havi 271 millió aktív twitterezővel számolnak. De talán ennél is fontosabb adat, hogy közülük havonta átlagosan 211 millióan (az összes felhasználó 78 százaléka)  mobilról érik el az oldalt.

A Twitter bevételei, 20142013 második negyedév (millió USD) | Create Infographics

Több új hirdetési formával is próbálkoznak a mikroblog oldalon, de nagy lehetőséget látnak az online kereskedelem területén is. Májusban vezették be például azt az újítást, hogy speciális hashtagek segítségével indíthatnak vásárlást a twitterezők az Amazonon.

Szintén jót tett a cégnek a külföldi terjeszkedés, ami elsősorban a helyi hirdetési igények kielégítését célozza. Ehhez fejlesztettek egy önkiszolgáló hirdetési platformot is elsősorban a kkv-k igényeihez igazítva.

A külföldről származó bevételei egyébként jobban is nőttek, mint a teljes bevétel: 168 százalékos bővüléssel 102 millió dollár volt ez a tétel a negyedévben, azaz külföldről származott a teljes bevétel harmada.

Arccal a mobil platformok felé

A felhasználási szokások tükrében érthető, hogy a cég egyik fő erőssége a mobil. A felhasználóit folyamatos újításokkal próbálja még inkább a mobil platformok felé terelni, például azzal, hogy márciusban egyszerűsítették a mobilról történő fotófeltöltést. Ezzel párhuzamosan a mobil hirdetési lehetőségeket is bővítették.

Hogy a stratégia sikeres, jól mutatja, hogy miközben az idei második negyedévben 129 százalékkal növelte az egy évvel korábbihoz képest a hirdetési bevételeit, az ebből begyűjtött 277 millió dollár 81 százaléka származott mobil hirdetésekből.

A Twitter amúgy is drága részvényei emelkedtek a gyorsjelentés közzététele után, ami arra utal, hogy a piac komoly növekedést vár a cégtől.

Közösség & HR

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.