A Finastra digitális vezetői pozícióját cseréli fel a W.UP banki szoftverfejlesztő cég elnöki székével.

Szeptember 15-től Vinnai Balázs (a fenti képen) lesz az elnöke a W.UP banki szoftverfejlesztő cégnek, amelyben egyúttal befektetőként is megjelenik. A cég közleménye érdekesen fogalmazza meg feladatait: elsődleges feladataként nemzetközi bankoknak fog segíteni a digitális felzárkózásban és a digitális értékesítés felturbózásában. A cég európai és közel-keleti ügyfeleivel fog szorosan együtt dolgozni, befektetőként pedig az új termékek fejlesztéséhez biztosít erőforrásokat.

Vinnai Balázs akkor vált a szűkebb szakmán túl is ismertté, amikor 2014-ben a brit Misys felvásárolta a W.UP-hoz hasonló profilú, szintén banki megoldásokat fejlesztő előző vállalkozását, a miskolci székhelyű IND Groupot. A 41 éves üzletember jogot végzett, és tizenhat évig irányította az IND Csoportot. A felvásárlással együtt ő is a brit céghez igazolt, a 2017-ben Finastra névre keresztelt vállalatnál az utóbbi időben a digitális tevékenységet irányította. A vállalat alelnökeként az innovatív és élményszerű digitális banki megoldások kidolgozásáért felelt.

Emellett befektetőként is megjelent a magyar piacon. Az IND-hez hasonló profilú cégben nem szállt be, de van érdekeltsége többek között egy sikeres oktatási cégben, a Codecoolban, és volt munkatársaival létrehozott egy startupokat támogató céget – az alapítók smart-money cégként határozták meg –, a BnL Growth Partnerst, valamint 600 millió forintos állami támogatással egy fintech ötleteket felkaroló inkubátorházat is.

Egy kis "IND Group" várja Vinnait

A 2014-ben, az IND Group eladásának évében alapított W.UP mára nemzetközileg is sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. 2017-es árbevétele már 2,1 milliárd forint volt. A W.UP olyan digitális értékesítési megoldásokat fejleszt, amelyek személyre szabott, releváns kommunikációt tesznek lehetővé a bankok és ügyfeleik között. A Sales.UP nevű terméket idén Best of Show díjjal jutalmazták a FinovateEurope konferencián.

A W.UP-t bő háromnegyed évvel az IND Group eladása után alapította Bodnár Béla, aki jelenleg is betölti az ügyvezetői pozíciót, de a cég jelenlegi tulajdonosa egy Lichtensteinben bejegyzett részvénytársaság, a Telstar Holding Aktiengesellschaft (a Telstar hátteréről nem találtunk információt, mindössze 2011-ből egy bútorkereskedelmi cég felszámolása kapcsán merült fel a neve). Bodnár a Miskolci Egyetemről 2005-ben került az IND-hez, ahol a cég eladásakor alelnöki pozícióban volt, és a kompetenciaközpontot irányította. Utána a W.UP megalapításáig dolgozott a Misys kötelékében.

A LinkedIn adatai szerint a vezetők és középvezetők (jellemzően a chief, head of, senior kezdetű pozíciókban dolgozók) jelentős része az IND-Misys útvonalon jutottak el a W.UP Kft.-ig. A HR-vezető például egy rövid, öt hónapos kitérőt leszámítva szintén így igazolt a W.UP-hoz, de igaz ez az üzletfejlesztési vezetőre, a kereskedelmi vezetőre, supportvezetőre, és több senior munkatársra is. A cég körül Nyíri József, az IND egyik volt tulajdonosa is feltűnik tanácsadóként.

Közösség & HR

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.