A Finastra digitális vezetői pozícióját cseréli fel a W.UP banki szoftverfejlesztő cég elnöki székével.
Hirdetés
 

Szeptember 15-től Vinnai Balázs (a fenti képen) lesz az elnöke a W.UP banki szoftverfejlesztő cégnek, amelyben egyúttal befektetőként is megjelenik. A cég közleménye érdekesen fogalmazza meg feladatait: elsődleges feladataként nemzetközi bankoknak fog segíteni a digitális felzárkózásban és a digitális értékesítés felturbózásában. A cég európai és közel-keleti ügyfeleivel fog szorosan együtt dolgozni, befektetőként pedig az új termékek fejlesztéséhez biztosít erőforrásokat.

Vinnai Balázs akkor vált a szűkebb szakmán túl is ismertté, amikor 2014-ben a brit Misys felvásárolta a W.UP-hoz hasonló profilú, szintén banki megoldásokat fejlesztő előző vállalkozását, a miskolci székhelyű IND Groupot. A 41 éves üzletember jogot végzett, és tizenhat évig irányította az IND Csoportot. A felvásárlással együtt ő is a brit céghez igazolt, a 2017-ben Finastra névre keresztelt vállalatnál az utóbbi időben a digitális tevékenységet irányította. A vállalat alelnökeként az innovatív és élményszerű digitális banki megoldások kidolgozásáért felelt.

Emellett befektetőként is megjelent a magyar piacon. Az IND-hez hasonló profilú cégben nem szállt be, de van érdekeltsége többek között egy sikeres oktatási cégben, a Codecoolban, és volt munkatársaival létrehozott egy startupokat támogató céget – az alapítók smart-money cégként határozták meg –, a BnL Growth Partnerst, valamint 600 millió forintos állami támogatással egy fintech ötleteket felkaroló inkubátorházat is.

Egy kis "IND Group" várja Vinnait

A 2014-ben, az IND Group eladásának évében alapított W.UP mára nemzetközileg is sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. 2017-es árbevétele már 2,1 milliárd forint volt. A W.UP olyan digitális értékesítési megoldásokat fejleszt, amelyek személyre szabott, releváns kommunikációt tesznek lehetővé a bankok és ügyfeleik között. A Sales.UP nevű terméket idén Best of Show díjjal jutalmazták a FinovateEurope konferencián.

A W.UP-t bő háromnegyed évvel az IND Group eladása után alapította Bodnár Béla, aki jelenleg is betölti az ügyvezetői pozíciót, de a cég jelenlegi tulajdonosa egy Lichtensteinben bejegyzett részvénytársaság, a Telstar Holding Aktiengesellschaft. Bodnár a Miskolci Egyetemről 2005-ben került az IND-hez, ahol a cég eladásakor alelnöki pozícióban volt, és a kompetenciaközpontot irányította. Utána a W.UP megalapításáig dolgozott a Misys kötelékében.

A LinkedIn adatai szerint a vezetők és középvezetők (jellemzően a chief, head of, senior kezdetű pozíciókban dolgozók) jelentős része az IND-Misys útvonalon jutottak el a W.UP Kft.-ig. A HR-vezető például egy rövid, öt hónapos kitérőt leszámítva szintén így igazolt a W.UP-hoz, de igaz ez az üzletfejlesztési vezetőre, a kereskedelmi vezetőre, supportvezetőre, és több senior munkatársra is. A cég körül Nyíri József, az IND egyik volt tulajdonosa is feltűnik tanácsadóként.

Közösség & HR

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.