A Finastra digitális vezetői pozícióját cseréli fel a W.UP banki szoftverfejlesztő cég elnöki székével.
Hirdetés
 

Szeptember 15-től Vinnai Balázs (a fenti képen) lesz az elnöke a W.UP banki szoftverfejlesztő cégnek, amelyben egyúttal befektetőként is megjelenik. A cég közleménye érdekesen fogalmazza meg feladatait: elsődleges feladataként nemzetközi bankoknak fog segíteni a digitális felzárkózásban és a digitális értékesítés felturbózásában. A cég európai és közel-keleti ügyfeleivel fog szorosan együtt dolgozni, befektetőként pedig az új termékek fejlesztéséhez biztosít erőforrásokat.

Vinnai Balázs akkor vált a szűkebb szakmán túl is ismertté, amikor 2014-ben a brit Misys felvásárolta a W.UP-hoz hasonló profilú, szintén banki megoldásokat fejlesztő előző vállalkozását, a miskolci székhelyű IND Groupot. A 41 éves üzletember jogot végzett, és tizenhat évig irányította az IND Csoportot. A felvásárlással együtt ő is a brit céghez igazolt, a 2017-ben Finastra névre keresztelt vállalatnál az utóbbi időben a digitális tevékenységet irányította. A vállalat alelnökeként az innovatív és élményszerű digitális banki megoldások kidolgozásáért felelt.

Emellett befektetőként is megjelent a magyar piacon. Az IND-hez hasonló profilú cégben nem szállt be, de van érdekeltsége többek között egy sikeres oktatási cégben, a Codecoolban, és volt munkatársaival létrehozott egy startupokat támogató céget – az alapítók smart-money cégként határozták meg –, a BnL Growth Partnerst, valamint 600 millió forintos állami támogatással egy fintech ötleteket felkaroló inkubátorházat is.

Egy kis "IND Group" várja Vinnait

A 2014-ben, az IND Group eladásának évében alapított W.UP mára nemzetközileg is sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. 2017-es árbevétele már 2,1 milliárd forint volt. A W.UP olyan digitális értékesítési megoldásokat fejleszt, amelyek személyre szabott, releváns kommunikációt tesznek lehetővé a bankok és ügyfeleik között. A Sales.UP nevű terméket idén Best of Show díjjal jutalmazták a FinovateEurope konferencián.

A W.UP-t bő háromnegyed évvel az IND Group eladása után alapította Bodnár Béla, aki jelenleg is betölti az ügyvezetői pozíciót, de a cég jelenlegi tulajdonosa egy Lichtensteinben bejegyzett részvénytársaság, a Telstar Holding Aktiengesellschaft (a Telstar hátteréről nem találtunk információt, mindössze 2011-ből egy bútorkereskedelmi cég felszámolása kapcsán merült fel a neve). Bodnár a Miskolci Egyetemről 2005-ben került az IND-hez, ahol a cég eladásakor alelnöki pozícióban volt, és a kompetenciaközpontot irányította. Utána a W.UP megalapításáig dolgozott a Misys kötelékében.

A LinkedIn adatai szerint a vezetők és középvezetők (jellemzően a chief, head of, senior kezdetű pozíciókban dolgozók) jelentős része az IND-Misys útvonalon jutottak el a W.UP Kft.-ig. A HR-vezető például egy rövid, öt hónapos kitérőt leszámítva szintén így igazolt a W.UP-hoz, de igaz ez az üzletfejlesztési vezetőre, a kereskedelmi vezetőre, supportvezetőre, és több senior munkatársra is. A cég körül Nyíri József, az IND egyik volt tulajdonosa is feltűnik tanácsadóként.

Közösség & HR

Mit keresnek a szoftverfejlesztők a gyártócégeknél?

A Manufacture IT Hungary konferencia idén is bemutatta az Ipar 4.0, a gyártóipar digitalizációjának újdonságait és gyakorlati alkalmazásait.
 
Hirdetés

Blokklánccal még a sör is finomabb

Az új technológiák önmagukban is rengeteg változást hoznak, teljesen átalakítanak, vagy felgyorsítanak üzleti folyamatokat, összekapcsolásukkal azonban még több eredményt lehet elérni.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.