Az Intel felkarolta a viselhető eszközök legjobb ötleteit, amitől valódi forradalmat vár.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a hordható technológiák körüli felhajtás nem lufi, hanem valódi fejlődést és újításokat hozó terület. Noha ennek egyelőre csak az okosórák mutatják jelét, a kész termékek mellett egy sor olyan ötlet születik meg, amelyek alaposan megváltoztathatják az életünket a jövőben.

Legyen hordható!

Az Intel Make It Wearable kezdeményezése arra irányul, hogy a legjobb ötleteket megmérettesse egymással és lehetővé tegye, hogy azok meg is valósuljanak. A chipgyártó kiírása szerint olyan koncepciókat kerestek, amelyek a technológiai újítás és a tényleges használhatóság mellett komoly üzleti potenciállal is rendelkeznek. A verseny most jutott el a legjobb 10 kiválasztásáig, amelyek közül november elején hirdetnek győztest.

A döntős projektek tökéletes metszetét mutatják annak, hogy mennyi lehetőség van a testre, testbe szerelhető, elhelyezhető szenzorokban, kamerákban, bionikus testrészekben. Akad itt testre szerelhető kamera, ami sportolás közben képes besegíteni az adott eseményről készülő közvetítésbe; blokkokból építkező, erősen a Google Ara projektjére hasonlító koncepció; sportolás közben adatokat rögzítő, nyakba helyezhető szenzor, ami rezgéssel jelez vissza felhasználójának.

Selfie drón és bionikus matrac

Külön kiemelést érdemel a Nixie, ami talán nem is a végeredmény, hanem a technológiai megvalósítása miatt izgalmas. A drónba épített kamera ötlete már nem nevezhető újnak, de az, hogy a mini helikopter felszállás előtt a csuklónkon pihen, mint egy karkötő, indításkor pedig szétpattan és máris megkezdi a repülést, az már feltétlenül különlegesnek számít.

A Babybe valószínűleg sok újdonsült édesanyának nyújt majd segítséget azzal, hogy az anya és a gyermek közvetlen érintkezése nélkül imitálja a fizikai kontaktust. A koraszülött gyermekek részére kifejlesztett rendszer egyik része az anya mellkasán pihen, ez érzékeli a szívverést, valamint a test egyéb mozgását, ami aztán egy bionikus matracon jelenik meg. Az inkubátorban elhelyezett csecsemő a szeparáció ellenére megkapja azokat az ingereket, amelyektől egyébként kényszerűségből meg van fosztva.

Az Intel szakértőkből álló zsűrije november elején dönti el, hogy kié lesz a fődíj, ami az üzleti tanácsadás és mentorálás mellett 500 ezer dolláros pénzjutalmat is jelent.

Konzumer tech

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.