A jövőben nem kell Facebook fiók ahhoz, hogy használhassuk az appot.

A Facebook lépésről lépésre dolgozik azon, hogy a Messenger végleg leváljon az alap szolgáltatásról és teljesen új életet kezdjen. A legutóbbi lépéssel az üzenő alkalmazás végleg levált a nagy Facebookról és pontosan olyan chat app lett belőle, mint a Viber, vagy a WhatsApp.

Fiók nélkül is lehet

Eddig a Messenger telepítése, majd használata csak úgy volt lehetséges, ha a felhasználó bejelentkezett a FB fiókjába is. A mai bejelentés szerint a jövőben erre nincs feltétlenül szükség, így azok is használhatják a Messengert, aki egyébként nem regisztrált tagjai a közösségi oldalnak.

Ez a gyakorlatban úgy érhető tetten, hogy a bejelentkezési képernyőn a Log in with Facebook felirat alatt megjelenik egy olyan lehetőség is, hogy nem rendelkezem FB fiókkal. Ezt választva folytatható a regisztráció, az azonosításhoz azonban nem a fiók adatokat kérik, hanem csak egy mobilszámot, felhasználónevet, esetleg fotót kell megadni.

Not on Facebook? Nem baj, akkor is jöhetsz

Ez pontosan az a metódus, amit a Viber, vagy a WhatsApp követ, amelyeknél kezdetektől fogva így zajlott az azonosítás és az alapadatokon kívül nem volt szükség másra. Ezek az alkalmazások többek között ennek (is) köszönhették népszerűségüket pl. olyan szolgáltatásokkal szemben, mint a Skype, ahol mindenképpen létre kellett hozni egy fiókot és abba bejelentkezni.

Nekünk még várnunk kell rá

A mobilszám alapú azonosítással azokkal tudunk csevegni, akiknek a telefonszáma szerepel a kontakt listában és szintén használják az alkalmazást. Ez egyébként eddig is így volt, amennyiben telepítés után engedélyeztük az appnak, hogy szinkronizálhassa a készülék névjegyzékét. Az újítás egyelőre csak USA-ban, Kanadában, Peruban, valamint Venezuelában érhető el, és bár valószínűleg a lehetőség később máshol is megjelenik, erre vonatkozóan a Facebook egyelőre nem közölt információkat. 

Konzumer tech

Bullshit-detektor készül a mesterséges intelligenciához

Oxfordi kutatók által fejlesztett technológia enyhítené a generatív mesterséges intelligencia állandó problémáját, a magabiztosan kinyilatkoztatott hülyeségeket.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.