A cég hazai leányvállalatánál a vállalati és partnerkapcsolati üzletág eddigi irányítója kerül az első számú vezető székébe.

Szabó Pétert nevezték ki a Microsoft Magyarország új vezetőjének – derül ki a társaság mai közleményéből. Az új vezető mától, azaz július 1-től veszi át a stafétát az ügyvezető igazgatói feladatokat 2019 tavaszától ellátó Christopher Mattheisentől

Szabó Péter

A frissen kinevezett szakember korábban 17 évet töltött az Unilevernél, ahol a beszámoló szerint többek között az adriai térség disztribúciós/logisztikai hálózatának átszervezését felügyelte. Szabó Péter 6 éve érkezett a Microsoft hazai leányvállalatához, ahol először a lakossági üzletág régiós igazgatójaként dolgozott, majd a vállalati és partnerkapcsolati üzletág igazgatói pozícióját töltötte be az elmúlt három évben. Ez utóbbi pozíciójában a Microsoft magyarországi partneri és viszonteladói hálózatának irányításáért és digitális átalakulásukért volt felelős.

Kinevezése kapcsán az új ügyvezető igazgató a digitális képességek fejlesztésének szükségességét emelte ki. Vélemény szerint minden szervezet és vállalat napi működése és sikeresége múlik azon, hogy hogyan támaszkodik a modern digitális technológiákra és hogyan tud alkalmazkodni a napjainkban egyre sűrűbben előforduló nem várt helyzetekhez. Hozzátette: az üzlet, a munkavégzési szokások és az életvitel újragondolásának kérdésében is segítséget tudnak nyújtani a vállalat megoldásai az ügyfeleknek.

Elődjével kapcsolatban mindössze annyit említ a Microsoft közleménye, hogy a korábbi ügyvezető igazgató elhagyja a vállalatot, de július végéig munkájával támogatja a zökkenőmentes átmenetet.

Közösség & HR

Tesz a politikára az X

Egy félmilliárdos közösségi platform esetében aggasztó, ha nem erősíti, hanem éppen ellenkezőleg, gyengíti a politikai tartalmú álhírek elleni védőhálót. Az EU fenyeget, a népszavazásra készülő ausztrálok aggódnak.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.