Természetesen késik. A tavalyi pletykák alapján pedig már szinte biztosnak látszott a vegyes valóság megjelenítésére képes új termék idei megjelenése.

Úgy tűnik, a korábbi értesülések ellenére, mégsem lesz karácsonyra almás headsetje az Apple újabb nagy dobására váró rajongóknak. Legalábbis erről számolt be a Bloomberg érintett, de nevük elhallgatását kérő forrásokkal folytatott beszélgetésekre hivatkozva.

A cég legutóbbi menetrendje szerint a virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) megjelenítésére egyaránt alkalmas eszközt az Apple fejlesztőknek tartott nagy nyári eseményén villantották volna meg, majd az év egy későbbi időpontjában indult volna a kereskedelmi forgalmazás.

A friss szivárogtatások alapján azonban nagyon úgy tűnik, hogy a termék csak valamikor 2023-ban kerülhet a polcokra. Úgy tűnik, a headsetnél egyelőre több technikai részletnél is van mit még megoldani. A korai tesztpéldányoknál problémák mutatkoznak a melegedéssel, de a kamerák és a szoftveres támogatás területén sem került minden a megfelelő helyre.

A headsettel kapcsolatban annyi tűnik biztosnak, hogy ez az első verzió minimum 2000 dollárba fog kerülni, neve talán Apple Vision, esetleg Apple Reality lesz. A háttérben pedig mindeközben javában dolgoznak a termék sikeréhez elengedhetetlen egyéb feladatok (kompatibilitás, dedikált appok, alkalmazásbolt fejlesztése, külső partnerek megnyerése stb.) elvégzésén.

A 2015 környékén indult projekt, amelyen immár több ezer mérnök dolgozik, nem csupán azért fontos a cégnek, mert ez lehet az előző évtized közepén debütált Apple Watch óta az első komoly új termék Cupertino portfóliójában. Hanem azért is, mert ennek mentén készülhetnek majd azok az immár tömeges használatra szánt, virtuális valósággal operáló szemüvegek, amelyek idővel alkalmasak lehetnek átvenni a stafétát az iPhone-októl. (A mobilok utáni korszakra nem csak az Apple készül. Elég csak az immár Metaként hívott Facebook terveit említeni.)

Csúszos terep

Hogy tényleg nagyon összetett és kulcsfontosságú projektről beszélünk, azt jól mutatja a témát övező folyamatos bizonytalanság. Legutóbb alig két hónappal ezelőtt írtunk a témáról annak apropóján, hogy az egyik legjobban értesült Apple-specialistának tartott Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) éppen pontosította korábbi jóslatát. Az akkor hírek alapján a két processzorral szerelt csúcstechnológiás headsetet valamikor 2022 végére lehetett várni.

Igaz, már akkor is azzal zártuk cikkünket, hogy a fentieket érdemes némi egészséges távolságtartással kezelni. Már csak azért is, mert ugyanez a szakmai orákulum tavaly márciusban még úgy látta, hogy már 2022 közepén debütálhat a szegmensben az Apple saját terméke.

Konzumer tech

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.