A Cupertino dolgaiban szaktekintélynek számító elemző legfrissebb kinyilatkoztatása szerint egy év múlva kerülhet piacra az Apple saját megoldása a virtuális és kevert valóság meghódítására.

A saját autóhoz hasonlóan az Apple okos headsetjével vagy szemüvegével kapcsolatban is régóta tart a piaci pletykálkodás. Egyelőre egyik termék sem került forgalomba, ám utóbbira talán már nem kell sokat várni. Legalábbis akkor, ha ezúttal pontosnak bizonyulnak a legfrissebb értesülések.

Karácsonyig egy szót se! (Mármint jövő karácsonyig...)

A hírek alapját ezúttal is az egyik legjobban értesült Apple-specialistának tartott Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) feljegyzése szolgáltatta. A MacRumors beszámolója szerint ebben az áll, hogy a két processzorral szerelt, kiterjesztettvalóság-eszköz valamikor 2022 végén érkezhet.

A processzorok közül az egyik hasonló képességekkel bír majd, mint a cég saját gyártású, impresszív tulajdonságokkal büszkélkedő M1 elnevezésű alkatrésze, amely tavaly mutatkozott be a legújabb Maceknél. A páros másik tagja pedig egy szerényebb félvezető lesz, amelynek a szenzorokkal kapcsolatos számítási feladatok ellátása lesz a dolga.

A sokszor pontos jóslatokkal előálló elemző úgy tudja, a headset teljesen önálló működésre képes. Azaz a felhasználónak nem lesz szüksége sem egy Macintosh, sem egy iPhone támogatására. További érdekessége a feljegyzésnek, hogy említést tesz az okostelefonok tíz éven belüli "elhagyásáról". (A mobilok utáni korszakra nem csak az Apple, de más nagy vállalatok is készülnek. Elég csak az immár Metaként hívott Facebook terveit említeni.)

A kiterjesztett valóság mellett az eszköz természetesen a virtuális valóság megjelenítésére is alkalmas lesz, köszönhetően a Sony gyártotta 4K Micro OLED kijelzőpárnak. A headset a hírek szerint kompatibilis lesz a legújabb vezeték nélküli technológiával, a Wi-Fi 6E-vel, ami nagyban hozzájárulhat a zökkenőmentes felhasználói élmény megteremtéséhez.

Lesz ez még így se?

Ugyanakkor a fentieket érdemes némi egészséges távolságtartással kezelni. Már csak azért is, mert ugyanez a szakmai orákulum idén márciusban még úgy látta, hogy már 2022 közepén debütálhat a szegmensben az Apple saját terméke.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy Kuo rossz információkat közölt. Bőven benne van a pakliban, hogy Cupertino fejlesztési, gyártási ütemtervében keletkezett azóta csúszás. Például a világkereskedelmet sújtó logisztikai nehézségek és a sok területen megmutatkozó alkatrészhiány egyaránt keresztbe tehetett a belső célkitűzéseknek. Ugyanezek a faktorok, vagy éppen új problémák pedig akár a jövő karácsonyi debütálást is veszélybe sodorhatják.

Konzumer tech

Az idén már 10 millió hajtogatható csúcstelefont adna el a Samsung

A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.