Még néhány jó vétel, és a magántőke társaság válik az IT-biztonsági piac legnagyobb szereplőjévé.

Alig négy hónappal azután, hogy 6,9 milliárd dollárért megvásárolta a SailPoint nevű, azonosság- és hozzáférés-kezelő (identity and access management, IAM) megoldást fejlesztő céget, a Thoma Bravo újabb szerzeménnyel erősíti biztonsági portfólióját: 2,8 milliárd dollárért szerzi meg a Ping Identityt, amely vállalati IAM megoldásokat fejleszt. A Thoma Bravo készpénzzel fizet az új szerzeményéért.

A magántőke társaság 63 százalék prémiumot kínál a vállalat részvényeiért a megállapodás bejelentés előtti záróárhoz képest.

Nem integrálják a két IAM céget

A Ping Identityt 2002-ben alapította Bryan Field-Elliot és Andre Durand, utóbbi jelenleg is a cég vezérigazgatója. A vállalat elsősorban vállalati webalkalmazásokhoz kínál IAM és single sign-on bejelentkezési megoldásokat. Az elsők között volt, amely például bekapcsolódott a Dropbox vállalati ökoszisztémájába.

A vállalat életében nagy fordulatot hozott, hogy 2016-ban felvásárolta a Vista Equity Partners. Bár a vételár nem volt nyilvános, állítólag mindössze 600 millió dollárt fizettek a cégért, amit 2019 szeptemberében tőzsdére is vittek. Az IPO jól sikerült, a 15 dolláron meghirdetett részvények végül 20 dollár közelében debütáltak. A felvásárlás bejelentése előtt azonban már csak 17-18 dollár közötti áron forogtak.

Bár a SailPoint és a Ping Identity kínálatában vannak átfedések, a Ping Identity szóvivője a SecurityWeeknek, hogy nem tervezik a két cég integrálását. Az új tulajdonos, ahogy a korábbi szerzeményei esetében, önálló cégként kívánja továbbvinni a Ping Identityt.

A Thoma Bravo azzal indokolta az újabb IAM cég vásárlását, hogy a felhős azonosság- és hozzáférés-kezelési piac csak most kezd igazán beindulni (a felvásárlásról kiadott közlemény szerint 50 milliárd dolláros piacról van szó), és ezt szeretnék minél jobban kihasználni.

A magántőke társaságnak több két tucatnyi IT-biztonsági cégben van kisebb-nagyobb részesedése. Olyan nagy nevek voltak-vannak a portfóliójában, mint a Barracuda (melynek egy részét a közelmúltban eladták a KKR-nek, de amely még mindig szerepel az aktuális befektetései között), a McAfee, a  Proofpoint, a SonicWall, a Sophos vagy a Veracode.

Biztonság

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.