Még néhány jó vétel, és a magántőke társaság válik az IT-biztonsági piac legnagyobb szereplőjévé.
Hirdetés
 

Alig négy hónappal azután, hogy 6,9 milliárd dollárért megvásárolta a SailPoint nevű, azonosság- és hozzáférés-kezelő (identity and access management, IAM) megoldást fejlesztő céget, a Thoma Bravo újabb szerzeménnyel erősíti biztonsági portfólióját: 2,8 milliárd dollárért szerzi meg a Ping Identityt, amely vállalati IAM megoldásokat fejleszt. A Thoma Bravo készpénzzel fizet az új szerzeményéért.

A magántőke társaság 63 százalék prémiumot kínál a vállalat részvényeiért a megállapodás bejelentés előtti záróárhoz képest.

Nem integrálják a két IAM céget

A Ping Identityt 2002-ben alapította Bryan Field-Elliot és Andre Durand, utóbbi jelenleg is a cég vezérigazgatója. A vállalat elsősorban vállalati webalkalmazásokhoz kínál IAM és single sign-on bejelentkezési megoldásokat. Az elsők között volt, amely például bekapcsolódott a Dropbox vállalati ökoszisztémájába.

A vállalat életében nagy fordulatot hozott, hogy 2016-ban felvásárolta a Vista Equity Partners. Bár a vételár nem volt nyilvános, állítólag mindössze 600 millió dollárt fizettek a cégért, amit 2019 szeptemberében tőzsdére is vittek. Az IPO jól sikerült, a 15 dolláron meghirdetett részvények végül 20 dollár közelében debütáltak. A felvásárlás bejelentése előtt azonban már csak 17-18 dollár közötti áron forogtak.

Bár a SailPoint és a Ping Identity kínálatában vannak átfedések, a Ping Identity szóvivője a SecurityWeeknek, hogy nem tervezik a két cég integrálását. Az új tulajdonos, ahogy a korábbi szerzeményei esetében, önálló cégként kívánja továbbvinni a Ping Identityt.

A Thoma Bravo azzal indokolta az újabb IAM cég vásárlását, hogy a felhős azonosság- és hozzáférés-kezelési piac csak most kezd igazán beindulni (a felvásárlásról kiadott közlemény szerint 50 milliárd dolláros piacról van szó), és ezt szeretnék minél jobban kihasználni.

A magántőke társaságnak több két tucatnyi IT-biztonsági cégben van kisebb-nagyobb részesedése. Olyan nagy nevek voltak-vannak a portfóliójában, mint a Barracuda (melynek egy részét a közelmúltban eladták a KKR-nek, de amely még mindig szerepel az aktuális befektetései között), a McAfee, a  Proofpoint, a SonicWall, a Sophos vagy a Veracode.

Biztonság

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.