A biztonsági céget néhány éve megvásárló Thoma Bravo lapértesülések szerint komoly profittal adja tovább egy másik befektetési társaságnak.

A KKR befektetési cég tegnap jelentette be hivatalosan a Barracuda Networks megvételét a Thoma Bravo magántőke-befektetési társaságtól. A felek a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, ám a Reuters belső forrásokra hivatkozva 4 milliárd dollár körüli vételárról ír.

A Barracuda biztonsági portfóliója elsősorban a elektronikus levelezés védelmére, az alkalmazás- és hálózatbiztonságra, illetve az adatvédelemre fókuszál. A termékeivel megcélzott kis- és középvállalkozások közül több mint 200 ezer céget tudhat ügyfelei listáján. A Barracuda üzleti modelljének egy fontos jellemzője, hogy megoldásait a tűzfaltól a webszűrőn és biztonsági mentési megoldásokon át a VPN-ig kapacitásalapon értékesíti.

Az ismételten gazdát cserélő biztonsági vállalat még 2017-ben került a Thoma Bravo tulajdonába. Az akkoriban nagyjából 400 millió dolláros éves forgalmat bonyolító Barracudáért 1,6 milliárdot fizetett a technológiai piacon rendkívül aktív magántőke-társaság. A Thoma Bravo jó gazdának bizonyult, hiszen az azóta eltelt években a bevétel 500 millió dollár fölé kúszott, miközben a Barracuda néhány kisebb vállalkozás bekebelezésével tovább gyarapodott.

A KKR a felvásárlás kapcsán a cégben rejlő növekedési potenciált hangsúlyozta. Ez tagadhatatlanul megvan, hiszen a pandémia a táv- és hibrid munkavégzés elterjedésével, a digitalizációs törekvések felgyorsításával együtt felfűtötte az informatikai biztonsági megoldások iránti keresletet is. A szektorban érdekelt szállítóknak további megrendeléseket generálnak a hekkerek is azzal, hogy egyre gyakrabban hajtanak végre sikeres, sokszor dollármilliókba, összességében pedig milliárdokba kerülő támadásokat. Erre rímel a Gartner közelmúltban kiadott jóslata is, miszerint a globális biztonsági kiadások 2025-ig évente tíz százalékkal nőnek majd.

Pörög az üzlet

A biztonsági szektorban tapasztalható pezsgést jól mutatja, hogy a hét elején a Thoma Bravo egy másik tranzakcióval is bekerült a sajtóba. A társaság ugyanis közel 7 milliárd dollárt adott az azonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) területére fókuszáló SailPoint cégért.

Biztonság

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.