A felhő alapú adattárolást lehetővé tevő Dropbox új fejlesztései a céges előfizetőknek kedveznek.
A kis kék doboz, vagyis a Dropbox használata nem csak a magánszemélyek kiváltsága, hiszen a felhőben tárolt és bárhonnan elérhető dokumentumok a cégek számára is óriási előnyt jelenthet a közös munka során. A Dropbox eddig is kínált csomagokat vállalkozásoknak Dropbox for Teams néven, februárban pedig egy teljesen áttervezett admin konzolfelületet hoztak létre, hogy a céges előfizetők még könnyebben menedzselhessék az alkalmazottak fiókjait.

Business is business  A Dropbox hivatalos blogjában bejelentette, hogy továbbra is gondol a cégekre, aminek jeleként egyrészt a nekik szóló szolgáltatást átnevezte Dropbox for Businessre, ami még egyértelműbbé teszi, hogy miről van szó. Másrészt bevezetik az SSO, vagyis Single Sign-On funkciót (egyszeri bejelentkezés), ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak a vállalati rendszerbe való belépéskor elegendő csak egyszer azonosítani magukat, és ezután az összes erőforráshoz, szolgáltatáshoz további azonosítás nélkül hozzáférnek. SSO a házban 
Az SSO jelentősége a végfelhasználó részére az, hogy kevesebb jelszót kell megadni, könnyebben férnek a Dropboxban tárolt állományaikhoz, gyorsabban tudják megkezdeni a munkát. Az IT gárda számára pedig egyszerűsödik, átláthatóbbá válik az autentikáció kezelés, és a fájlok biztonsága is tovább növelhető. A Dropbox SSO megoldása több azonosításkezeléssel foglalkozó szolgáltatóval is együttműködik (Ping Identity, Okta, OneLogin, és Symplified), valamint támogatja az iparági szabványnak számító SAML-t (Security Assertion Markup Language).

5 Dropbox-trükk a még kényelmesebb fájltároláshoz 
Kétszintű beléptetéssel védekezik a Dropbox 

A Dropbox az újításokkal felzárkózik a közvetlen riválisnak tekinthető Box és Google Drive mellé, mivel náluk az SSO-t már korábban is elérhetővé tették. A Dropbox for Business előfizetések évi 795 dollártól kezdődnek, amiért tulajdonképpen korlátlan tárhelyet biztosít a szolgáltató. A felhőtárhely eddig is népszerű volt üzleti körökben; a weboldal információi szerint a Fortune 500 cégek 95%-a, világszerte több mint 2 millió vállalkozás használja a Dropboxot, amely tevékenységük során hetente 600 millió dokumentumot mentenek el a szolgáltató szerverein.

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.