A két biztonsági divíziót tavaly vásárolta fel, majd olvasztotta egybe a Symphony Technology Group. A tulajdonos döntése értelmében Trellix néven folytatódik a közös munka.

Búcsút inthetünk két komoly brandnek a vállalati információbiztonsági piacon, mivel a tulajdonos Symphony Technology Group (STG) bejelentette, hogy a korábban megvásárolt, majd ősszel egy szervezetbe gyúrt McAfee Enterprise, illetve a FireEye termékrészlege a továbbiakban egységes márkanév alatt, Trellixként jelenik meg a piacon.

A név az angol trellis szóból ered, ami többek között lugast jelent. A kertek diszkrét védelmét ellátó, részben organikus szerveződés ugyanis az STG szerint jól passzol a Trellix céljához, miszerint olyan élő, adaptációra képes biztonsági rendszert kínálnak, amely a legkomolyabb veszélyektől is képes megvédeni a szervezeteket.

XDR-ben nyomulnának

A fókusz a mesterséges intelligenciára és automatizált megoldásokra épülő fenyegetésfelfedezésen és reagáláson lesz. Ez azt jelenti, hogy az új márka a mostanában egyre felkapottabb szegmensben, az úgynevezett XDR (eXtended Detection and Response) platformok területén igyekszik majd maradandót alkotni. Az XDR fontos kritériumának számit: a telemetriai források plug-and-play (konfiguráció nélküli) becsatolása, az automatikus frissülés, az észlelés-feltartóztatás-helyreállítás egyesítése, az öntanulási képesség, illetve a multifunkcionalitás, ami itt a biztonság határterületeinek erősítését jelenti.

A vezető gyártók szinte mind rendelkeznek ilyen jellegű megoldással. A felvásárlás előtt mind a FireEye, mind a McAfee kihozta saját XDR platformját, ugyanakkor a Trellix élére kinevezett, korábban a FireEye termékrészlegét vezető Bryan Palma szerint a két korábbi külön szervezet egymást kiegészítő képességei és technológiái komoly előnyt jelenthetnek majd az ügyfelekért vívott harcban.

A jelenleg nagyjából 5000 embert foglalkoztató Trellix együttes ügyfélköre 40 ezer partnert számlál, amely éves szinten 2 milliárd dolláros forgalmat generál.

Biztonság

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.