A két biztonsági divíziót tavaly vásárolta fel, majd olvasztotta egybe a Symphony Technology Group. A tulajdonos döntése értelmében Trellix néven folytatódik a közös munka.

Búcsút inthetünk két komoly brandnek a vállalati információbiztonsági piacon, mivel a tulajdonos Symphony Technology Group (STG) bejelentette, hogy a korábban megvásárolt, majd ősszel egy szervezetbe gyúrt McAfee Enterprise, illetve a FireEye termékrészlege a továbbiakban egységes márkanév alatt, Trellixként jelenik meg a piacon.

A név az angol trellis szóból ered, ami többek között lugast jelent. A kertek diszkrét védelmét ellátó, részben organikus szerveződés ugyanis az STG szerint jól passzol a Trellix céljához, miszerint olyan élő, adaptációra képes biztonsági rendszert kínálnak, amely a legkomolyabb veszélyektől is képes megvédeni a szervezeteket.

XDR-ben nyomulnának

A fókusz a mesterséges intelligenciára és automatizált megoldásokra épülő fenyegetésfelfedezésen és reagáláson lesz. Ez azt jelenti, hogy az új márka a mostanában egyre felkapottabb szegmensben, az úgynevezett XDR (eXtended Detection and Response) platformok területén igyekszik majd maradandót alkotni. Az XDR fontos kritériumának számit: a telemetriai források plug-and-play (konfiguráció nélküli) becsatolása, az automatikus frissülés, az észlelés-feltartóztatás-helyreállítás egyesítése, az öntanulási képesség, illetve a multifunkcionalitás, ami itt a biztonság határterületeinek erősítését jelenti.

A vezető gyártók szinte mind rendelkeznek ilyen jellegű megoldással. A felvásárlás előtt mind a FireEye, mind a McAfee kihozta saját XDR platformját, ugyanakkor a Trellix élére kinevezett, korábban a FireEye termékrészlegét vezető Bryan Palma szerint a két korábbi külön szervezet egymást kiegészítő képességei és technológiái komoly előnyt jelenthetnek majd az ügyfelekért vívott harcban.

A jelenleg nagyjából 5000 embert foglalkoztató Trellix együttes ügyfélköre 40 ezer partnert számlál, amely éves szinten 2 milliárd dolláros forgalmat generál.

Biztonság

Az Apple hurcokodni próbál Kínából

Már nekik is sok lesz, ami az utóbbi időben a "világ gyárában" történik, így a termelésben egyre inkább Indiára és Délkelet-Ázsiára támaszkodnának.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.