A Glassdoor.com rendhagyó állásportál: nem csak 15 ezer ajánlat közül válogathatnak a munkát keresők, de "belsős" vállalati információkat is olvashatnak rajta a munkaadókkal kapcsolatban. Mi is ezek közül gyűjtöttünk össze néhány érdekes statisztikát.
Gyakran olvasni róla, hogy a háeresek ma már rutinszerűen lekádereznek minden jelentkezőt az interneten, kereséseket futtatva a nevekkel kapcsolatban vagy átnézve a Facebook-profilokat. Szerencsére a munkavállalók kezében is vannak hasznos eszközök: a Glassdoor állásportál például az állásajánlatok mellett kimerítő tájékoztatást ad arról is, hogy a pályázók mire számathítnak a választott munkahelyeken. Az általános cégadatokon vagy az egyes munkakörökhöz kapcsolódó fizetéseken túl azt is osztályozza, hogy milyen tapasztalatokra lehet számítani az interjú során, mennyire elfogadottak a vezetők a cégeken belül, milyen a dolgozók morálja, vagy éppen a karrierépítés szempontjából mennyire hasznos az adott helyen eltöltött idő.

Értékelem, ha értékelnek Utóbbiakat az oldal a vállalatok alkalmazottainak szavazatai alapján értékeli, akik a telephelyet és beosztást megjelölve, vagy anonim formában pontozhatnak, és írhatnak szöveges értékelést. Az adatbázisban magyarországi állásokat és hazai (vagy hazai leányvállalattal rendelkező) cégeket is találhatunk, ám ezek között egyelőre kevés a releváns értékelés, mivel néhány szavazat alapján még felesleges bármilyen következtetést levonni. Összehasonlításképpen: a "mag" IBM profilja mellett több mint 4 ezer vélemény olvasható, ami már a számszerű értékeléseket is hihetőbbé teszi.

Természetesen az ilyesféle adatokat érdemes fenntartással kezelni, mint ahogy a filmes adatbázisok értékelései sem feltétlenül egyeznek a saját ízlésünkkel, hiába áll mögöttük több millió szavazat. Az alábbiakban inkább kedvcsináló jelleggel válogattunk ki néhány itthon is működő, multinacionális céget és a velük kapcsolatos általános értékelést (1-5), illetve vezetőik népszerűségi indexét (százalék).

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.