Az Innomax-díj nyerteseinek kiválasztása során idén először a szakmai zsűri véleménye mellett a közönség szavazatait is figyelembe veszik.

Az Invitech még 2010-ben indította útjára kezdeményezését, az Innomax-díjat. A pályázattal az első években még az üzletmenetet elősegítő, példaértékű digitalizációs megoldásokat kerestek. A díjazotti kör később kibővült a nonprofit szervezetekkel, mára pedig már kifejezetten utóbbiak támogatására fókuszál az infokommunikációs szolgáltató.

Civil kurázsi

Azokat a hazai civil szervezeteket keresik, amelyek a fenntarthatóság, az oktatás, az egészség vagy éppen a kultúra területén a digitalizáció segítségével szeretnének fejlődni. A kiírás alapján az említett témakörökben olyan projektötletek, de akár eszközbeszerzések megvalósítására lehet pályázni, amelyek innovatív infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokat felhasználva, hasznos társadalmi célt szolgálnak. A nyertesek ötleteik megvalósításához anyagi és szakmai segítséget kapnak.

Az immár tizenkettedik alkalommal kiírt pályázat egyik idei újdonsága a díjazottak kiválasztásában érhető tetten. Ahogy a vállalat közleménye fogalmaz: "a díjak odaítélésében továbbra is komoly szerep jut a neves zsűrinek, de az idei évtől a közönség is beleszólhat a végső sorrend alakulásába". A szavazatok már nem csupán a közönségdíj odaítéléséről döntenek, hanem három másik nyertes kijelölésében is fontos szerepet játszanak majd.

Az Invitech a hagyományoknak megfelelően idén is az Effekteam Egyesület szakértő közreműködésével bonyolítja le a pályáztatási folyamatot. A pályázatok beadásának határideje 2021. október 29., a nyertes projekteket pedig 2022 márciusa és decembere között kell megvalósítania a támogatott szervezeteknek.

Tavaly sem maradt el

A világjárvány ellenére a díjat tavaly is meghirdették. Az előző pályázati szakasz végén iskolások drónprogramozó oktatását, egy interaktív energia- és klímatudatossági szemléletformálási programot, tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat segítő applikációt, anyaotthonban élő gyermekek online oktatásban való részvételét, vagy éppen az ember és a természet jobb kapcsolatát elősegítő tudástár kialakítását is támogatták a szervezők.

Piaci hírek

A vártnál lassabban másznak ki a gödörből az okostelefonok

Az IDC jelentősen visszavett idei forgalomra vonatkozó jóslatából. Az ok a sokszor emlegetett alkatrészhiány és a globális logisztikai kihívások.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.