Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.

Megvannak az immár több mint egy évtizedes múlttal rendelkező InnoMax idei nyertesei. Az Invitech 2010-ben azzal a céllal hozta létre a kezdeményezést, hogy felhívja a figyelmet a kreatív, innovatív, a gyorsan változó piaci körülmények között is helytálló cégekre. Az eltelt években az elnyerhető díjak száma fokozatosan bővült, a mostani kiírás újdonsága pedig a digitális oktatással kapcsolatos eszközbeszerzések támogatása volt, aminek fontosságára a világjárvány mindennél erősebben mutatott rá.

Klímatudatosságtól a drónprogramozásig

A  fenntarthatóság, az egészségügy, a köznevelés és a felzárkóztatás témáját segítő digitális megoldásokra fókuszáló pályázat jelentkezői közül idén energia- és klímatudatossági oktatási felület, tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat segítő alkalmazás, az iskolai drónprogramozást támogató fejlesztés is a nyertesek közt volt. Ahogy az elmúlt években, most is az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakmai együttműködésével szervezett pályázatra közel hetvenen neveztek.

A Pro Gemmo Alapítvány egy interaktív energia- és klímatudatossági szemléletformálási programmal; az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok számára hasznos információkat nyújtó DisHelps applikációval; a Németh Imre Alapítvány pedig az iskolások számára is hozzáférhető drónprogramozási fejlesztéssel pályázott és nyert anyagi forrást. A pandémiás helyzet generálta eszközpályázat győztese az Anyaoltalmazó Alapítvány lett, ezzel a segítséggel a szervezet a náluk átmenti szállást kereső anyák iskoláskorú gyermekeinek biztosítja az online oktatásban való részvételt. A közönségszavazáson pedig a Mindenegyüttmegy Egyesület lett a befutó, az ember és a természet jobb kapcsolatát elősegítő tudástárával.

Közös feladat

A zsűri tagja volt többek között Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, aki a díjak átadása kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a kényelmes, biztonságos és korszerű infokommunikációs megoldások terjesztése, népszerűsítése közös feladat, amihez ez a pályázat is hozzájárul. A téma kormányzati felelőse szerint a társadalmi szervezetek olyan tervekkel jelentkeztek, amelyek valóban a mindennapjainkat érintik, sokak életében jelen lévő kihívásokra kínálnak eredeti megoldásokat. Azt pedig örömmel látta, hogy a társadalmi szervezetek részéről is megvan az igyekezet a modern technológia nyújtotta lehetőségek minél teljesebb kiaknázására.

Az Invitech részéről Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese vett részt a kiválasztásban. A szakember a fejlődési lehetőségek fontosságát emelte ki, amiben a telekommunikációs és informatikai cégek sokat segíthetnek a nonprofit szervezeteknek is. Pozitívumként értékelte, hogy az előremutató szemlélet megjelenik olyan területeken is mint az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság, az egészségügy vagy az oktatás.

Piaci hírek

Hallgatólagosan gyorsul a hordozható eszközök piaca

Az IDC friss jelentése szerint az idei harmadik negyedévben 10 százalékos forgalomnövekedésnek örülhettek a wearables szegmens szereplői. Igaz, nem mindegyikük mosolya lehet őszinte...
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.