Az excentrikus milliárdos állítólag annyira zokon vette, hogy az NFL-döntő témájában írt bejegyzését lenyomta az amerikai elnök hasonló posztja, hogy utasítást adott a mérnököknek saját tartalmai megtolására.

Elon Musk kapcsán már a Tesla vagy éppen a SpaceX esetében is többször felmerült, hogy a kelleténél talán több dologba szól bele, mint amennyibe vezetőként érdemes lenne. Nem volt ez másként a Twitter tavaly őszi megvásárlását követően sem, hiszen a gyorsan rendet vágni akaró új főnök kapkodó intézkedéseitől lett hangos az internet. Muskhoz képest is egészen új szintet mutató kézi vezérlésről árulkodik a Platformer belső információkon alapuló tegnapi beszámolója

A munkatársak elmondása szerint Musk közvetlenül utasította a Twitter mérnökeit, hogy úgy módosítsák a közösségi hálózat algoritmusát, hogy az az ő tweetjeit részesítse előnyben. Mindezt hirtelen felindulásból tette, mivel az amerikai idő szerint múlt vasárnap késő este zajló NFL-döntővel kapcsolatos megnyilvánulása lényegesen kevesebb felhasználót mozgatott meg, mint Joe Biden témában tett hasonló bejegyzése. Az amerikai elnök támogató üzenete rövid idő alatt 29 millió megtekintést eredményezett a platformon, míg a tulajdonos csak 9,1 milliót tudott felmutatni. A sértődött Musk később törölte is saját, gyengén teljesítő üzenetét.

A Platformer beszámolója szerint ezt követően másnap hajnali fél 3-kor Musk közvetlen környezete riadóztatott minden elérhető szoftvermérnököt, hogy azonnal orvosolni tudják ezt a nagyon súlyos "elkötelezettségi problémát". A megoldás az lett, hogy Musk tweetjeit egy egészséges 1000-es szorzóval turbózva dobták a megjelenítendő tartalmakról döntő algoritmus kalapjába. Ennek következtében pedig rögtön elkezdtek ömleni a beszámolók a felhasználóktól, miszerint személyes hírfolyamuk nem áll másból csak Musk bejegyzéseiből és kommentárjaiból. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy az "anomáliát" jelentő felhasználók között nem egy olyan is volt, aki nem is követte a Twitter-tulaj fiókját.

A Twitter nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére, ami már csak azért sem meglepő, mivel az új főnök rég felszámolta az egykor működő PR-részleget. Maga a tulajdonos azonban kedd hajnalban egy meglehetősen provokatív bejegyzéssel igyekezett elviccelni a témát, majd nem sokkal később kis türelmet kért, amíg újrakallibrálják az "algoritmust". Az viszont biztos, hogy a mérnökök elvégezték a munkát, hiszen az előbbi már 140 millió, utóbbi pedig több mint 50 millió megtekintést generált.
 

Közösség & HR

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.