A Microsoft teljesen átszabja a mobilos dokumentumkezelő szoftvercsomagját.

A Microsoft teljes erővel dübörög tovább a felhő alapú szoftverstratégia útján, aminek mai fejezete újabb korlátokat tüntet el a mobilos Office-ból. Ezen kívül folyik az iOS-re írt dokumentumkezelő alkalmazások átvariálása, különálló appok jelennek meg a különböző szoftverekhez, illetve új funkciókkal gazdagodnak a felhasználók.

Szerkeszthetőség Office 365 nélkül

Az Office iOS alapú készülékekre való adaptálása már tavaly megkezdődött, amikor először iPhone-ra, majd egy kicsit később iPadre is megjelent a szoftver. Már ezekért sem kellett fizetni, viszont a dokumentumok szerkesztése, elmentése csak akkor volt lehetséges, ha rendelkeztünk Office 365 előfizetéssel. Ez a feltétel mától eltűnik, így innentől kezdve a már meglévő, vagy a jövőben letöltendő, akár a vállalkozások által használt appok ingyen és bérmentve használhatók a fenti célokra is.

Változik a szoftverek tálalása, és porciózása is, aminek következtében mindhárom alkalmazás különállóan és nem egy csomag részeként tölthető le és használható. Az Office Mobile for iPhone elnevezésű termék ebben a formájában megszűnik, helyette a Word, Excel, Power Point áll a felhasználók rendelkezésére, akik ezeket külön-külön érhetik el az Apple App Store-ban. Az alkalmazásokat a Microsoft fejlesztői az új iPhone-okhoz igazították, és azért az iOS élvez elsőbbséget, mert eredetileg is erre a platformra jelentek meg elsőként.

Excel for iPad

A fentiek érvényesek az iPad verziókra, amelyek a következő napokban szintén felkerülnek a szoftverboltokba. Az androidos készülékek egy kis csúszással, a következő hetekben kapják meg a frissítéseket. Elsőként a mobilos verzió, amibe bekerül a korlátok eltüntetése, majd azt követően a táblagépes kiadás következik, de arra majd csak 2015 elején kerül sor.

De akkor mi értelme van Office 365 előfizetést vásárolni, merülhet fel a kérdés a kedves olvasó fejében teljesen érthetően. A Microsoftnak erre az a válasza, hogy a limitek eltávolításával még több felhasználót szeretnének rávenni arra, hogy használják a mobilos Office különböző verzióit, akik az e közben felmerült igények miatt előbb vagy utóbb mégis beruháznak az előfizetésre.

A felhő az úr

Az Office 365 ugyanis továbbra is több olyan funkciót tartogat, ami az ingyenes csomagban nem található meg, és aki profi szinten, illetve célokra használja, annak rendkívül hasznos lehet. Ilyen például a fekvő nézet (alapból csak álló nézete van a dokumentumoknak), az oszlopok beillesztési lehetősége, az oldaltörések, a változtatások nyomon követése, vagy a szöveg (táblázatok, képek) haladóbb szerkesztési opciói, amelyek többet nyújtanak a félkövér, aláhúzott, vagy dőlt betűknél.

A Microsoft teljes erővel azon van, hogy az okostelefonok és táblagépek rohamos fejlődését a szolgáltatásival, illetve szoftvereivel is lekövesse. Ennek egyik friss jele, hogy a Dropboxban tárolt Office dokumentumok is szerkeszthetővé váltak, illetve egyéb megosztási, és menedzser funkciók jelentek meg mindkét oldalon.

Konzumer tech

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.