A második negyedév közel tízszer annyi elbocsátási akciót hozott a technológiai startupoknál, mint az első. A helyzet a folyó negyedévben sem tűnik csillapodni.

A koronavírus általános elterjedése, azaz 2020 tavasza óta nem látott magasságokba szökött az elbocsátási aktivitás a technológiai startupok körében. A cégek láthatóan nehezen tudnak egyszerre megbirkózni a gazdasági nehezségekkel, a geopolitkai feszültségek jelentette kockázatokkal, illetve azzal a ténnyel, hogy az előbbi problémákkal összefüggésben a befektetők is sokkal óvatosabbá váltak az utóbbi időben.

A témát aktívan monitorozó Layoffs.fyi adatai szerint 2022 második negyedévében több mint kilencszer annyi elbocsátási kampányt regisztráltak, mint az év első három hónapjában. Ez számszerűleg azt jelenti, hogy 31-ről 289-re ugrott az ilyen akciók mennyisége. A képet csak kicsit árnyalja, hogy az érintett munkavállalók száma nem nőtt ennyire drámai módon, de a megszüntetett munkahelyek száma így is megközelítette a 37,5 ezret, miközben év elején 10 ezer alatt maradt ez a mutató.

 

Technológiai startupoknál bejelentett leépítési akciók (kék) és elbocsátott munkatársak (narancs) száma - forrás: Layoffs.fyi

 

Ugyan a fenti adatok még messze vannak a 2020 tavaszán, a pandémia első hullámának idején látott "sokkterápiától", ám túl sok pozitívumot a harmadik negyedév eddig eltelt időszak adatai sem hoztak. Másfél hónap alatt ugyanis már bőven túlszárnyalták a számok a második negyedévben kimutatott szint felét.

A helyzeten nyilván nem sokat segít az sem, hogy a kriptovilág éppen komoly válságban van, ami igen súlyos leépítési akciókkal jár együtt. Elég csupán a Coinbase nyár elején bejelentett masszív karcsúsítását említeni.

A nagyoknál is berántották a féket

A technológiai szektorban ugyanakkor nem csupán a feltörekvő ifjú titánoknál látszik, hogy az élet mostanában nem éppen habos torta. Nagy múltú, tradicionális vállalatok soránál hoztak korlátozásokat, esetleg hirdettek teljes moratoriumot az új munkaerő felvételével összefüggésben.

Legutóbb például a Cisco pénzügyi igazgatójának nyilatkozata kapcsán számoltunk be ilyesmiről, de az amerikai hálózati óriás mellett a Salesforce-nál, a Microsoftnál, az Intelnél, a Metánál vagy az Nvidiánál sem könnyű friss pozícióhoz jutni jelenleg.

Közösség & HR

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.