Az Energizer még a telefongyártásban is az akkumulátorra koncentrál. Az idei MWC-n huszonhat új modellt mutat be.

Jól olvasták: huszonhat új telefonmodellel érkezik a barcelonai Mobile World Congressre (MWC) az Energizer. Persze a készülékeket nem a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója készíti, hanem a mobilokat és kiegészítőket gyártó és forgalmazó francia Avenir Telekom, amely csupán márkanévként használja az Energizer nevet. A névhasználatot az indokolja, hogy a telefonok egy jelentős részében kiemelt szerepet kap az energiaellátás.

A featurephone-tól az okostelefonig

Az Energizer telefonok széles termékskálát fednek le, az egyszerű featurephone-októl (hagyományos "butatelefonok") a magasabb kategóriát képviselő okostelefonokig. A barcelonai kiállításon most négy termékcsalád újdonságait mutatják be. Az Ultimate sorozat képviseli a csúcskategóriát, a Power Max csoport a nagy akkumulátorkapacitásról szól, az Energy az egyszerű hagyományos telefonokat, míg a Hardcase család az extrém igénybevételi igényeket is kielégítő modelleket tartalmazza (rázkódástűrés, vízállóság stb.).

A Power Max modellek között elvileg lesz olyan is, amibe 18 000 mAh kapacitású akkumulátor kerül. A család legtöbb tagja azonban legalább 4000 mAh-s vagy nagyobb kapacitású energiaforrást kap – írja a GSMArena. (Összehasonlításként: egy Samsung Galaxy S9 3500 mAh-s, egy iPhone XS Max pedig kb. 3200 mAh-s akkut kap.) Ez elméletben nagyon jól hangzik, de akinek ilyen készülékre fáj a foga, jó ha számol azzal, hogy egy ilyen telefon közel kétszer súlyosabb és vastagabb, mint egy normál kivitelű készülék. (A tavaly bemutatott 16 000 mAh-s Power Max P16K Pro tömege például 350 gramm volt – egy iPhone XS Max ezzel szemben mindössze 208 gramm.)

Az extrémen nagy akkukapacitású modell megjelenése azonban közel sem biztos. A cég már tavaly bejelentette egy 16 000 mAH-s akkujú készüléket. A készülékből azonban csak néhány példány készült, aztán törölték a gyártási programból.

A GSMArena szerint a legérdekesebb termékcsalád várhatóan az Energizer Ultimate sorozat lesz.

Jönnek a pop-up kamerás modellek

Az Ultimate családból két modell kap rejtett, és csak használatkor előugró (pop-up) előoldali (duál)kamerát, ez mindkét modellnél 16+2 megapixeles. A pop-up kamera azért jó megoldás, mert így lehet növelni a hasznos felületet, hiszen nem kell kihasítani helyet a kijelzőből az előlapi kamerának, és elhagyható a keret is. A Energizer Ultimate U620S Pop modell 6,2 hüvelykes FHD+ kijelzőt kapott. A lapkakészlet Mediatek Helio P70, amit 6 gigabájt memória segít. A belső tárhely mérete 128 GB.

Az Energizer Ultimate U630S némileg gyengébb: a Helio P22 chipkészlet mellé csak 4 GB memória került, a belső tárhely pedig 64 gigabájt. A kijelző viszont nagyobb: 6,3 hüvelykes. A hátlapi kamerában is van eltérés: az erősebb modellre duálkamera (16 MP + 2 MP), az a 620S-re pedig hármas kamerarendszer (16 MP + 5 MP + 2 MP) került, de nem a telefon hátlapjára, hanem a szelfikamerát tartalmazó modulra.

A popup-mentes modellek is elég impresszívek. Az Ultimate U650S-nek 6,5 hüvelykes (720p+ felbontás) kijelzője és 3500 mAh-s akkuja van, míg az Ultimate U620S-nek a 4000 mAh-s akku a legnagyobb erőssége. A család ötödik tagja az Ultimate U570S, melybe 5,7 hüvelykes kijelző és 3000 mAh-s akku került.

Érdekes koncepció, hogy nem csináltak olyan készüléket, ami az összes előnyös tulajdonságot (nagy kapacitású akku, pop-up kamera, hátlapi háromkamerás rendszer, nagy kijelző stb.) megkapná. A gyártó a modellek elnevezésével sem foglalkozott túl sokat. Addig követhető a logika, hogy a névben a szám a kijelző méretére utal, de arra már nem ügyeltek, hogy a „Pop” utótagot – amely egyértelművé tenné a pop-up szelfikamera meglétét – a Ultimate U630S-ről már lespórolták. Persze ez az MWC megnyitásáig még változhat.

Konzumer tech

Autonóm repülő kamerát költöztet a lakásokba az Amazon

Ha minden Amazon-kütyüt beengedünk, lassan kiköltözhetünk a garázsba vagy rosszabb esetben az utcára.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.