A számítógépek világában már megszokhattuk a vírusok, hackerek, biztonsági réseket kihasználó támadók jelenlétét. Védekezünk, odafigyelünk (legalábbis jó esetben). Sokan azonban nem figyelnek arra, hogy az okostelefonok ebben a tekintetben is felnőttek a PC-hez.
Hirdetés
 
Sajnos manapság már egyértelműnek vesszük, hogy számítógépeinket különféle támadások érik: vírusok teszik használhatatlanná a rendszert, adathalászok próbálnak becsapni az adatainkért és PIN-kódjainkért, vagy levélszemétbe rejtett hivatkozások igyekeznek gépünket zombihálózatokhoz csatolni. Szerencsére a felhasználók többsége már valamilyen szinten védekezik az ilyen veszélyek ellen, tűzfalat, vírusirtót, vagy más biztonsági megoldást futtatva a háttérben.

Új front egy régi háborúban Az okostelefonok mostanra már apró számítógépeknek tekinthetők: operációs rendszereik és hardveres kiépítésük lehetővé teszik sokféle, eddig PC-n használt funkció futtatását az emailezéstől a webes böngészésen át a bankolásig.

Márpedig egy internetre kapcsolt, kiterjedt funkcionaliású eszközre azonnal ráugranak a támadók is, viszont a felhasználók jó része ebből a szempontból még mindig csupán telefonként gondol a készülékre. Még akkor is, amikor mobilbankot használ egy nyilvános WiFin, vagy épp mobilos levelezés közben kattint gyanútlanul egy ismeretlen hivatkozásra.

Az alábbi infografikán megtalálhatjuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonsági háború legújabb frontjáról, az okostelefonok világából.

A képre kattintva az infografika új ablakban, eredeti méretben nyílik megForrás: Mashable Infographics

Ingyen BlackBerry-menedzsment kisvállalatoknak
Tipp: hogyan védjük meg adatainkat utazás közben?
Vigyázat, adatroaming: okostelefonnal külföldön

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.