A számítógépek világában már megszokhattuk a vírusok, hackerek, biztonsági réseket kihasználó támadók jelenlétét. Védekezünk, odafigyelünk (legalábbis jó esetben). Sokan azonban nem figyelnek arra, hogy az okostelefonok ebben a tekintetben is felnőttek a PC-hez.
Sajnos manapság már egyértelműnek vesszük, hogy számítógépeinket különféle támadások érik: vírusok teszik használhatatlanná a rendszert, adathalászok próbálnak becsapni az adatainkért és PIN-kódjainkért, vagy levélszemétbe rejtett hivatkozások igyekeznek gépünket zombihálózatokhoz csatolni. Szerencsére a felhasználók többsége már valamilyen szinten védekezik az ilyen veszélyek ellen, tűzfalat, vírusirtót, vagy más biztonsági megoldást futtatva a háttérben.

Új front egy régi háborúban Az okostelefonok mostanra már apró számítógépeknek tekinthetők: operációs rendszereik és hardveres kiépítésük lehetővé teszik sokféle, eddig PC-n használt funkció futtatását az emailezéstől a webes böngészésen át a bankolásig.

Márpedig egy internetre kapcsolt, kiterjedt funkcionaliású eszközre azonnal ráugranak a támadók is, viszont a felhasználók jó része ebből a szempontból még mindig csupán telefonként gondol a készülékre. Még akkor is, amikor mobilbankot használ egy nyilvános WiFin, vagy épp mobilos levelezés közben kattint gyanútlanul egy ismeretlen hivatkozásra.

Az alábbi infografikán megtalálhatjuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonsági háború legújabb frontjáról, az okostelefonok világából.

A képre kattintva az infografika új ablakban, eredeti méretben nyílik megForrás: Mashable Infographics

Ingyen BlackBerry-menedzsment kisvállalatoknak
Tipp: hogyan védjük meg adatainkat utazás közben?
Vigyázat, adatroaming: okostelefonnal külföldön

Bezúzza okostelefonos VR-szemüvegét a Google

A mobilról működtethető Daydream nem igazán érdekelte a felhasználókat, a társaság innentől a kiterjesztett valóságra és az AR alapú szolgáltatásokra koncentrál.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.