Hónapokig tartó spekulációt követően a napokban több hivatalos információ is megjelent a dél-koreai gyártó különleges mobiljáról.

Már tavasszal megérkeztek az első információmorzsák és pletykák az LG legújabb dobásáról, amihez nemrégiben újabb, immár akció közben készült felvételek is csatlakoztak.
 

 

A gyártó mindig is szeretett kitűnni a mezőnyből, és valami különleges dologgal megfűszerezni a készülékeit. Ugyan ettől sem vált a világ első számú telefonszállítójává, de az biztos, hogy Dél-Koreában eltökéltek az irány helyességében.

Az LG szárnyakat ad

A jól-rosszul titkolt új mobil különlegessége abban rejlik, hogy két kijelzője nem a ma már megszokott kihajtogatható módon szolgálja ki gazdája igényeit, hanem T alakban lehet az egyiket a másik elé tekerni, ami újszerű felhasználói élményekkel kecsegtet. A korai pletykák arról számoltak be, hogy az okostelefon fejlesztését házon belül Wing projekt néven emlegetik, de mint pár napja kiderült, ez lesz maga a hivatalos márkanév is.

Az LG igencsak rövidre sikerült tegnapi közleményéből pedig már az is világossá vált, hogy a készüléket egy hét múlva, szeptember 14-én fogják bemutatni a nagyközönségnek. Az LG Wing lesz az első "gyermeke" a cég Explorer Project elnevezésű új mobilos családjának. Ezt a tervek szerint olyan telefonok gazdagítják majd, amelyek igyekeznek felmérni a felhasználói szokások változását és erre reagálva forradalmi megoldásokkal kavarják majd fel a megszokott formavilágot, funkcionalitást.

Magáról a Wingről ezen kívül azért olyan sokat nem tudni. Egyelőre még a nem megerősített kategóriába tartozik például az az információ, hogy a csúcskategóriába nem sorolható Snapdragon 765G csip dolgozik majd benne, ám az ára vélhetően így is 1000 dollár közelében lehet.

Régi újdonság

Miközben a fenti kérdőjelekre egy hét múlva bizonyosan választ kapunk, érdemes megemlíteni, hogy a Wing alapvető "nagy dobása" tulajdonképpen egy ősrégi koncepció újragondolása. Ötletlopással azért nem vádolható a gyártó, hiszen egy bő évtizeddel ezelőtt maga az LG használt hasonló formatervet  az LB1500 és az LU1400 modellek esetében is, de ezek még nem voltak érintőképernyős eszközök, és a hagyományos telefonkagylóra emlékeztető alternatív megjelenésük mellett DMB (Digital Mutimedia Broadcasting) kompatibilis telefonok voltak, amelyeken televíziós adásokat is lehetett nézni – természetesen a mai standardok szerint apró képernyőn és sokkal gyengébb hardveren.
 

Konzumer tech

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.