Hónapokig tartó spekulációt követően a napokban több hivatalos információ is megjelent a dél-koreai gyártó különleges mobiljáról.
Hirdetés
 

Már tavasszal megérkeztek az első információmorzsák és pletykák az LG legújabb dobásáról, amihez nemrégiben újabb, immár akció közben készült felvételek is csatlakoztak.
 

 

A gyártó mindig is szeretett kitűnni a mezőnyből, és valami különleges dologgal megfűszerezni a készülékeit. Ugyan ettől sem vált a világ első számú telefonszállítójává, de az biztos, hogy Dél-Koreában eltökéltek az irány helyességében.

Az LG szárnyakat ad

A jól-rosszul titkolt új mobil különlegessége abban rejlik, hogy két kijelzője nem a ma már megszokott kihajtogatható módon szolgálja ki gazdája igényeit, hanem T alakban lehet az egyiket a másik elé tekerni, ami újszerű felhasználói élményekkel kecsegtet. A korai pletykák arról számoltak be, hogy az okostelefon fejlesztését házon belül Wing projekt néven emlegetik, de mint pár napja kiderült, ez lesz maga a hivatalos márkanév is.

Az LG igencsak rövidre sikerült tegnapi közleményéből pedig már az is világossá vált, hogy a készüléket egy hét múlva, szeptember 14-én fogják bemutatni a nagyközönségnek. Az LG Wing lesz az első "gyermeke" a cég Explorer Project elnevezésű új mobilos családjának. Ezt a tervek szerint olyan telefonok gazdagítják majd, amelyek igyekeznek felmérni a felhasználói szokások változását és erre reagálva forradalmi megoldásokkal kavarják majd fel a megszokott formavilágot, funkcionalitást.

Magáról a Wingről ezen kívül azért olyan sokat nem tudni. Egyelőre még a nem megerősített kategóriába tartozik például az az információ, hogy a csúcskategóriába nem sorolható Snapdragon 765G csip dolgozik majd benne, ám az ára vélhetően így is 1000 dollár közelében lehet.

Régi újdonság

Miközben a fenti kérdőjelekre egy hét múlva bizonyosan választ kapunk, érdemes megemlíteni, hogy a Wing alapvető "nagy dobása" tulajdonképpen egy ősrégi koncepció újragondolása. Ötletlopással azért nem vádolható a gyártó, hiszen egy bő évtizeddel ezelőtt maga az LG használt hasonló formatervet  az LB1500 és az LU1400 modellek esetében is, de ezek még nem voltak érintőképernyős eszközök, és a hagyományos telefonkagylóra emlékeztető alternatív megjelenésük mellett DMB (Digital Mutimedia Broadcasting) kompatibilis telefonok voltak, amelyeken televíziós adásokat is lehetett nézni – természetesen a mai standardok szerint apró képernyőn és sokkal gyengébb hardveren.
 

Konzumer tech

Lebuktatta az OpenSignal az amerikai 5G-t, alig gyorsabb a 4G-nél

A felhasználók agyának rózsaszín köddel borításában profik a szolgáltatók. Meglehet, túl bonyolult is a technológia.
 
Míg korábban a kínálat szűkösségén fanyaloghattunk, most inkább a bőség zavara viheti tévútra a vállalatokat.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.