Koreai lapok szellőztették meg az LG legújabb ötletét, ami egy régebbi koncepció felfrissítésének tűnik, ezúttal már megfelelő hardverrel és nagy méretű érintőkijelzővel.

Az LG egy olyan új készülék megjelentetését tervezi, amelynek képernyője 90 fokban elforgatható lesz, hogy felfedjen egy alatta elhelyezkedő másik kijelzőt. A Korean Herald riportja alapján egy 6,8 hüvelykes panelről van szó, illetve egy négyzetes, 4 hüvelykes kisebb alképernyőről, ami a már piacon lévő dual-screen modellekkel ellentétben az egyes feladatok támogatát célozza, elsősorban a digitális tartalmak fogyasztásában. Amikor a felhasználó a főképernyőn elindít például egy fotós applikációt, az alatta megjlenő kisebb képernyőn kezelheti a szerkesztési funkciókat, vagy más esetben ide küldheti át a videős tartalmakat és böngészhet a kapcsolódó információkat.

Az ugyancsak koreai ETNews szerint az új készülék egyelőre a Wing nevet kapta, és egyáltalán nem számít előzmények nélküli ötletnek a gyártó történetében. Az LG egy bő évtizeddel ezelőtt hasonló formatervet használt az LB1500 és az LU1400 modellek esetében is, de ezek még nem voltak érintőképernyős eszközök, és a hagyományos telefonkagylóra emlékeztető alternatív megjelenésük mellett DMB (Digital Mutimedia Broadcasting) kompatibilis telefonok voltak, amelyeken televíziós adásokat is lehetett nézni – természetesen a mai standardok szerint apró képernyőn és sokkal gyengébb hardveren.
 

Ilyen volt annak idején az LG LB1500 és az LG LU1400


Az LG a mai értelemben vett dupla képernyős eszközökkel is rendelkezik, mint amilyen a G8X vagy a V60, ezek azonban más koncepciót követnek, amennyiben az alkalmazások párhuzamos futtatására koncentrálnak az egyetlen felhasználáson belüli párhuzamos tevékenységek megkönnyítése helyett. Az új okostelefonok az elforgatható képernyő mellett egyébként már 5G kompatibilisek lesznek, a Snapdragon 7-es sorozatának valamelyik processzorával dolgoznak majd, és 64 megapixeles központi szenzorral renelkező tripla hátoldali kamerával rendelkeznek.

Az idei második félévben megjelenő Wing árát egymillió dél-koreai won köré lövik be, ami ebben a pillanatban valamivel kevesebb mint 820 dollárnak (nagyjából 260 ezer forintnak) felel meg , vagyis valamivel az új LG Velvet felső-középkategóriás sorozat fölé lövik be. Ahogy a beszámolók felhívják rá a figyelmet, az LG eddig is hajlandó volt kockázatot vállalni az újszerű formákkal, és korábban is sokszor kísérletezett szokatlanabb megoldásokkal, a Wing esetében azonban (a ma már megszokott módon) az alkalmazásfejlesztők érdeklődésén múlik majd sok minden, illetve az olyan appok megjelenésén, amelyek érdemben kihasználnák a dupla képernyős funkciókat.

Az új modell hivatalos képeken még nem jelent meg, az ETNews az alábbi montázzsal illusztrálta a beszámolóját:
 


Az újítgatást összefüggésbe helyezi, hogy az LG Electronics mobilos részlege legutóbb már a huszadik egymást követő negyedvben mutatott kisebb-nagyobb veszteséget. A dél-koreai gyártó ezt a rossz sorozatot próbálja végre megszakítani a Velvet sorozat kedvező ár/érték arányú, "tömegeknek szánt prémium" telefonjaival. amelyek a G szériát váltják le, és ezért keresi folyamatosan az új formaterveket is. Volt már szó az összehajtható, sőt összetekerhető kijelzőkről, most itt a forgatható dupla képernyős Wing, és a szabadalmi bejelentések szintjén az LG már a régi tekercsekhez hasonló megoldást is kitalált, ami összecsukott állapotban teljesen eltüntetné a mobil eszközök képernyőjét.

Konzumer tech

Közelít az 1000 milliárdhoz a kínai Amazon

Az Alibaba sok szempontból hasonlít amerikai vetélytársára, ám lényeges különbségek is akadnak az üzleti modelljükben.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.