Ezúttal 200 dolgozónak kell új munka után néznie, köztük a Blue előfizetéses szolgáltatásért felelős, a vezérigazgatóhoz mindezidáig maximálisan lojális vezető munkatársnak.

Bár tavaly novemberben, az Elon Musk hatalomátvételét követően gyorsan végrehajtott, több ezer embert érintő lépítési köröket letudva az új tulajdonos biztosította a megmaradókat arról, hogy befejeződött a pénzügyi stabilitás miatt kényszerűségből elrendelt átszervezés, azóta ezt újabb és újabb elbocsátási akciók követték.

A legfrissebb fejlemények szerint ezúttal nagyjából 200 dolgozóval olvad a bérlista. Ez a mennyiség százalékos arányban kifejezetten jelentősnek tekinthető, mivel a nem sokkal korábban még 7500 főt foglalkoztató közösségi hálózatnál jelenleg már kevesebb mint 2000-en lehetnek alkalmazásban.

Csak egy dolog biztos: a bizonytalanság

Magát a leépítést a Twitternél mostanra már szokásos üzletmenetnek tekinthető bizonytalanság és értelmetlenségek kísérték. A The New York Times beszámolója szerint már egy hete nehezebbé tette a dolgozók közötti kommunikációt a vállalat azzal, hogy a belső üzenetküldő platformként funkcionáló Slacket kikapcsolták. Ezt követően szombat este azzal szembesültek többen, hogy nem tudnak bejelentkezni céges e-mail fiókjukba és nem használhatják a vállalati laptopot sem. Mindez már világossá tette a helyzetet, amit a munkaadó nem volt képes normális módon és időben közölni az érintettekkel.

A vasárnap a többieknek azzal telt, hogy megpróbálták kideríteni, most éppen melyik kollégájuk került lapátra. Kivéve a tulajdonost, aki az elbocsátásokról nem értekezett twitteres csatornáján, ellenben remek napot kívánt mindenkinek, hiszen "ez hátralévő életünk első napja".

A kiszivárgó információk alapján a leépítések termékmenedzsereket, adattudósokat és mérnököket érintettek, akik a gépi tanuláson és a Twitter különböző funkcióinak működését biztosító feladatokon dolgoztak. Értesülések szerint a bevételek szempontjából kritikus pénzügyi infrastruktúrát gondozó csapat a korábbi 30-ról immár kevesebb mint nyolc főre olvadt.

A nevek között felbukkan több olyan egykori cégalapító is, akiknek a vállalkozását a Twitter korábban felvásárlással szerezte meg. Ezek egyike a képernyőmegosztást és csevegést biztosító Squad alkalmazás megalkotója, Esther Crawford, aki irányítója és gyakorlatilag arca volt a Blue előfizetői szolgáltatáscsomag újratervezésének és újraindításánák. Crawford egészen mostanáig kitartott az új vezetőség irányvonala mellett, és szó szerint éjjel-nappal a célok elérésén dolgozott (lásd lentebb). Az viszont legalább jó hír számára, hogy a héten már minden nap a saját ágyában aludhat.

Közösség & HR

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.