Az Egyesült Államokat és Franciaországot köti majd össze, a távközlési szolgáltatók ezúttal kimaradnak a projektből.

A Google kedden jelentette be legújabb fejlesztési tervét, egy transzatlanti víz alatti kábelt, amelyet a Nemzetközi Vöröskereszt alapítójáról és az első Nobel-békedíjasról, Jean Henri Dunant-ról nevezett el. A Google blogbejegyzése szerint a 2020-ra elkészülő Dunant az egyik legforgalmasabb internetes útvonalon támogatja majd a Google Cloud szolgáltatásait. A Virginia Beach és a francia atlanti part (a belga cloud régió) között húzódó kábel teljes egészében a Google projektje – ez lesz a társaság második ilyen beruházása, egyben pedig a legelső olyan transzatlati kábel, amely nem egy távközlési szolgáltatókat is magában foglaló konzorcium tulajdonában van.

A vállalat közlése alapján a tenger alatti kábelek esetében a létező kapacitások megvásárlása, a hasonló igényű partnerekkel való közös fejlesztés, illetve a privát beruházás jön szóba. A Google az utóbbi területen már megvalósított olyan, sokkal kisebb távolságokat áthidaló projekteket, amelyek nyomán most belevág a saját transzatlanti kapcsolat kiépítésbe; ettől magasabb teljesítményt és alacsonyabb késleltetést, kapacitásnövekedést, illetve a kábel tervezett élettartamában garantált sávszélességet vár, ami az előző két megoldáshoz képest az ügyfelek jobb kiszolgálását teszi lehetővé.
 

forrás: www.blog.google


A Google ebben az évben egyébként már egy nagy csomó infrastrukturális fejlesztésről vagy fejlesztési tervről számolt be. Legutóbb májusban írtunk róla, hogy a vállalat Svájcban, Zürichben építi fel a Google Cloud Platform huszadik nagy adatközpontját, amely a hatodik európai régió lesz a cég felhős infrastruktúrájában. Ezek közé tartozik egy idén üzembe álló finn létesítmény, jövőre pedig a svájci mellett az oszakai és a hongkongi régió is megkezdheti működését.

2019-ben három további tenger alatti kábelt is átadnak: a Los Angeles és Chile közötti privát kapcsolatot (Curie), illetve a konzorciális együttműködésben kiépített amerikai-dán-ír (Havfrue) és Hongkong-Guam (HK-G) rendszereket. Ezzel a Google saját közlése olyan hálózattal rendelkezik majd, amelyhez már tizenhárom tenger alatti kábel tartozik, és a globális internetes forgalom negyedét szolgálja ki, és megbízhatóbb, gyorsabb, biztonságosabb szolgáltatásokat ígér a publikus internet nem determinisztikus teljesítményéhez vagy más cloud hálózatokhoz képest.

A Google az alábbi táblázatba foglalta össze korábbi beruházásait és 2020-ig szóló fejlesztési terveit:
 

Közösség & HR

Bezúzza okostelefonos VR-szemüvegét a Google

A mobilról működtethető Daydream nem igazán érdekelte a felhasználókat, a társaság innentől a kiterjesztett valóságra és az AR alapú szolgáltatásokra koncentrál.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.