A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
Hirdetés
 

Lassan már nem is tekinthető valamirevaló techcégnek az a vállalat, amelyik legalább néhány hetente nem jelent be valamit, amihez a mesterséges intelligencia képességeit vetette be. A sormintából a Spotify sem akart kimaradni, és rögtön a hét elején közölte: olyan funkciót tesztel éppen, amellyel különleges minőségben lehet több nyelvre szinkronizálni podcastos adásokat.

A svéd zenei szolgáltató tájékoztatása szerint a projekthez a hátteret a ChatGPT-vel világhírűvé vált OpenAI nemrégiben debütált hanggeneráló technológiája adja. Ez az algoritmus nem csupán értelmesen lefordítja az elhangzottakat, hanem képes a beszélő hanghordozása, stílusjegyei szerint megkonstruálni a szinkront. 

Első körben egyelőre csak néhány kiválasztott podcaster (Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons és Steven Bartlett) adásait fordítják le spanyol, francia és német nyelvre. A pilot keretében ezeknek az alkotóknak néhány korábbi adását, illetőleg a jövőben élesedő új részeket lehet majd meghallgatni a felsorolt nyelveken.

Amennyiben a visszajelzések alapján érdemes ráfeküdni a témára, a cég kész minden szempontból továbbfejleszteni és kiszélesíteni a programot.

Szélesebbre tárnák a kaput

A Spotify az utóbbi években nagyon sok erőforrást áldozott arra, hogy podcastos üzletágát megerősítse. A mostani kísérlet is egy egyértelmű próbálkozás a hallgatóság kiszélesítésére, ami közvetett (előfizetések) és közvetlen (hirdetések) módon egyaránt növelné a bevételeket.

Erre égető szükség is lenne, mivel a tavalyi év finoman szólva sem sikerült jól a svédeknek. A vállalat elbocsátásokkal és bizonyos szolgáltatások megszüntetésével igyekezett csökkenteni a kiadási oldalon, hogy kompenzálni tudja a hirdetők elmaradását. Az idei év viszont egész tűrhetően indult, ráadásul félmilliárdosra hízott a felhasználói tábor. A Spotify mostani közlése szerint közülük jelenleg is több mint 100 millióan hallgatnak podcastokat a vállalat platformján.

Cloud & big data

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.