Az Amazon új funkciójával a Twitter elhagyása nélkül is indíthatnak vásárlást a felhasználók.

Új, kényelmi funkcióval kedveskedik az Amazon fejlesztőgárdája a Twitteren lógóknak. A felhasználók úgy vásárolhatnak a mikroblog rendszerében, hogy el sem kell hagyniuk a 140 karakteres üzenetek világát.

Végtelen kényelem

Az egyelőre csak az USA-ban és az Egyesült Királyságban bevezetett újítás lényege, hogy ha a vásárlók az Amazon oldalára mutató linket tartalmazó tweetre válaszolnak, és ez üzenetben elhelyezik az #AmazonCart, vagy #AmazonBasket hashtageket, akkor a szóban forgó termék bekerül a felhasználó Amazon.com-os kosarába. Mindez csak akkor működik, ha a felhasználó előzetesen összeköti a két fiókját, amit egyébként utólag a beállítások közt bármikor visszavonhat.

Ha minden jól ment, akkor a tweetelő egy e-mailben és egy Twitter üzenetben is megerősítést kap arról, hogy az adott termék bekerült a kosarába, vagy esetleg az éppen nincs raktáron. A hashtag elhelyezése tehát nem jelent automatikus vásárlást, inkább arról van szó, hogy ha a Twitter használata közben rátalálunk egy érdekes termékre, akkor ezzel a módszerrel egyfajta könyvjelzőt adhatunk hozzá a későbbi esetleges vásárlás érdekében.

Az elmúlt hónapokban több jele is volt annak, hogy a Twittert komolyan foglalkoztatja a kereskedelmi funkciók beépítése a szolgáltatásba. Az év elején megjelent álláshirdetések szerint egy erre a területre specializált csapatot toboroz a vezetőség, amelynek az lesz a feladata, hogy megállapodásokat hozzon tető alá a különböző partnercégekkel.

A Twitter lehet az új kereskedelemi platform?

Az amazonos funkció már könnyen lehet ennek a folyománya, viszont a re/code oldalain még januárban megjelent képernyőfotók arról tanúskodnak, hogy ennél sokkal mélyebb integrációban gondolkodnak a Twitternél. Noha a képeket valódiságát a vállalat nem ismerte el, mégis nagyon valószínű, hogy a jövőben a tweetek között olyan, Twitter Commerce címkével ellátott üzenetek jelenhetnek meg, amelyek közvetlen vásárlást tesznek majd lehetővé. A netre kikerült, majd utána nem sokkal jelszóval levédett fotókból az derül ki, hogy a kinézett terméket a Twitteren belül választhatjuk ki, majd fizethetjük ki.

Mobilitás

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.