Nyugalom, nem a szolgáltatások szűnnek meg, csak mindent átkeresztel a Google, és néhány új szolgáltatást is behoz.

Átnevezi hirdetési szolgáltatásait a Google, ez egyben arra is alkalmat ad, hogy a szolgáltatásokat is átstrukturálja. Új funkciók is megjelennek.

Tizennyolc éve indult el a Google hirdetési rendszere, és azóta nagyot változott a világ, például mindennapjainkban egyre szervesebben beépül a mobilhasználat – indokolta a hirdetési termékek átkeresztelését a területért felelős Google-alelnök, Sridhar Ramaswamy tegnap megjelent blogbejegyzésében.

Szinte mindent átneveznek

Kivezetik az AdWords nevet, helyette mostantól a Google Ads fogja össze a teljes hirdetéskínálatot mind a Google saját oldalán, mind a partneroldalakon, mind pedig az alkalmazáson keresztül célba juttatott hirdetéseknél. Ide tartozik például a keresőhirdetés, a YouTube-on megjelenő reklámok, valamint a Google Maps vagy a Google Play felülete is.

Újdonság, hogy kialakítottak egy kifejezetten kisvállalkozásokra szabott szolgáltatást, a Smart Campaignst. Ennél a legfontosabb cél az egyszerűség volt. A Google azt ígéri, hogy különösebb szakértelem nélkül, pár perc időráfordítással is tudnak olyan kampányokat indítani kisvállalkozások, amik sikeresek lesznek. Itt a Google amúgy egyre intelligensebb hirdetési rendszere dönt a felhasználók böngészési adatai alapján. Hogy voltaképpen mi történik a háttérben, arról a Google nem sok mindent árul el, így az is lehet, hogy csak egyszerűsödik az automatizált hirdetések beállítási felülete, minden más marad.

Megszűnt a DoubleClick és a Google Analytics 360 Suite is, a szolgáltatásaikat mostantól a Google Marketing Platform alatt találjuk – ez a nagy hirdetők eszköze. Az összevonás egyébként logikus lépésnek tűnik, hiszen a két szolgáltatáscsoportot már több ponton integrálták, amit az átnevezéssel párhuzamosan tovább is vittek. Itt is vannak új funkciók, például össze lehet kapcsolni különböző termékeket, és elemezni a reláció hatását.

Szintén logikus lépés, hogy az összes display hirdetési szolgáltatást egy csoportba, a Display & Video 360 alatt fogják össze, amivel így a kampány teljes folyamata megtervezhető.

Adnak időt a változások megemésztésére

A változások az eddigi evolúció egyfajta szentesítéseként is tekinthetők. Jól példázza ezt a DoubleClick for Publishers és a DoubleClick Ad Exchange összevonása Google Ad Manager márkanév alatt. Mivel a hirdetőknek egyre nagyobb volt az igénye a hatékony programozott hirdetési platformra, a Google ebbe az irányba fejlesztette ezt a két szolgáltatását, és az átnevezés csak betetőzése annak, hogy a két szolgáltatásból egy egységesített programozott hirdetési platform jött létre.

A változások – új nevek, új funkciók – összességében még a fekete öves szakemberek számára is nehezen követhetők. Éppen ezért a Google fokozatosságot ígér a bevezetésben, de a terv szerint az év végéig átvinne minden változást.

A téma a két hét múlva kezdődő Google Marketing Live konferencián is terítékre kerül. Az érdeklődőknek valószínűleg érdemes lesz követni a július 10-én kezdődő rendezvényt, Sridhar Ramaswamy blogbejegyzése is a konferencia promótálásával zárul.

Cloud & big data

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.