Nyugalom, nem a szolgáltatások szűnnek meg, csak mindent átkeresztel a Google, és néhány új szolgáltatást is behoz.

Átnevezi hirdetési szolgáltatásait a Google, ez egyben arra is alkalmat ad, hogy a szolgáltatásokat is átstrukturálja. Új funkciók is megjelennek.

Tizennyolc éve indult el a Google hirdetési rendszere, és azóta nagyot változott a világ, például mindennapjainkban egyre szervesebben beépül a mobilhasználat – indokolta a hirdetési termékek átkeresztelését a területért felelős Google-alelnök, Sridhar Ramaswamy tegnap megjelent blogbejegyzésében.

Szinte mindent átneveznek

Kivezetik az AdWords nevet, helyette mostantól a Google Ads fogja össze a teljes hirdetéskínálatot mind a Google saját oldalán, mind a partneroldalakon, mind pedig az alkalmazáson keresztül célba juttatott hirdetéseknél. Ide tartozik például a keresőhirdetés, a YouTube-on megjelenő reklámok, valamint a Google Maps vagy a Google Play felülete is.

Újdonság, hogy kialakítottak egy kifejezetten kisvállalkozásokra szabott szolgáltatást, a Smart Campaignst. Ennél a legfontosabb cél az egyszerűség volt. A Google azt ígéri, hogy különösebb szakértelem nélkül, pár perc időráfordítással is tudnak olyan kampányokat indítani kisvállalkozások, amik sikeresek lesznek. Itt a Google amúgy egyre intelligensebb hirdetési rendszere dönt a felhasználók böngészési adatai alapján. Hogy voltaképpen mi történik a háttérben, arról a Google nem sok mindent árul el, így az is lehet, hogy csak egyszerűsödik az automatizált hirdetések beállítási felülete, minden más marad.

Megszűnt a DoubleClick és a Google Analytics 360 Suite is, a szolgáltatásaikat mostantól a Google Marketing Platform alatt találjuk – ez a nagy hirdetők eszköze. Az összevonás egyébként logikus lépésnek tűnik, hiszen a két szolgáltatáscsoportot már több ponton integrálták, amit az átnevezéssel párhuzamosan tovább is vittek. Itt is vannak új funkciók, például össze lehet kapcsolni különböző termékeket, és elemezni a reláció hatását.

Szintén logikus lépés, hogy az összes display hirdetési szolgáltatást egy csoportba, a Display & Video 360 alatt fogják össze, amivel így a kampány teljes folyamata megtervezhető.

Adnak időt a változások megemésztésére

A változások az eddigi evolúció egyfajta szentesítéseként is tekinthetők. Jól példázza ezt a DoubleClick for Publishers és a DoubleClick Ad Exchange összevonása Google Ad Manager márkanév alatt. Mivel a hirdetőknek egyre nagyobb volt az igénye a hatékony programozott hirdetési platformra, a Google ebbe az irányba fejlesztette ezt a két szolgáltatását, és az átnevezés csak betetőzése annak, hogy a két szolgáltatásból egy egységesített programozott hirdetési platform jött létre.

A változások – új nevek, új funkciók – összességében még a fekete öves szakemberek számára is nehezen követhetők. Éppen ezért a Google fokozatosságot ígér a bevezetésben, de a terv szerint az év végéig átvinne minden változást.

A téma a két hét múlva kezdődő Google Marketing Live konferencián is terítékre kerül. Az érdeklődőknek valószínűleg érdemes lesz követni a július 10-én kezdődő rendezvényt, Sridhar Ramaswamy blogbejegyzése is a konferencia promótálásával zárul.

Cloud & big data

Újabb malware-figyelmeztetés az egészségügyi intézményeknek

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szerint több hazai egészségügyi intézmény infrastruktúrájának érintettsége is felmerült az Emotet malware-t terjesztő email-kampányokban.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.