Újabb szolgáltatóval bővült a Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) kínálata, a Telekom pénteken csatlakozott a programhoz.

Két mobilnetes és két otthoni internet-alapcsomagot vezet be péntektől a Magyar Telekom. A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató ma írta alá a program védjegyhasználati szerződését, ami feljogosítja, hogy a piaci árnál kedvezőbb tarifát ajánljon azoknak a reménybeli kezdő netezőknek, akik eddig elsősorban anyagi okok miatt nem fizettek elő a világhálóra.

Egyre csak jönnek a szolgáltatók

Az új csomagok bejelentésére szervezett tájékoztatón Deutsch Tamás, a Digitális Jólét programért felelős miniszterelnöki biztos elmondta: a szolgáltatók számára másfél hónappal ezelőtt nyílt meg a lehetőség az egyébként ingyenes állami védjegy használatára és a programban való részvételre. Hozzátette, eddig már kéttucatnyian csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A Telekom kínálatában elérhető, roamingra is alkalmas mobilnetes csomagok egyike a Net 1GB, amelynek havi díja egy év hűséggel 1500 forint. Ha elfogy az adatkeret, akkor kiegészítő adatcsomagot vásárolhat az ügyfél, egyébként az adott hónapra leáll nála a netszolgáltatás.  A prémium alapcsomag, vagyis a Net 4GB díja havi 3200 forint, ehhez is egy év hűséget kell vállalni.  

A vezetékes DJA Start csomag havidíja 2890 forint, ami maximum 30 Mbps le- és 5 Mbps feltöltési sebességet ad. Itt is van egy többet tudó ajánlat, a DJA 50, amely havi 2990 forintért maximálisan 50 Mbps le- és 5 Mbps kínált feltöltési sebességet nyújt. Az otthoni csomagok korlátlan adatforgalmat biztosítanak, és 5 darab email-postafiókot is tartalmaznak.

Az otthoni DJA csomagot az veheti igénybe, akinek a szerződéskötést megelőző egy évben nem volt otthoni internet-előfizetése sem saját, sem a közeli hozzátartozója nevén.

Mindenki másképp ajánlja

Kevesebb, mint két hét alatt már a harmadik nagy szolgáltató jelenti be alapcsomag-ajánlatait. Elsőként a UPC, majd néhány nappal később a Telenor vezette be az újfajta díjcsomagokat, amelyeket a távközlési piacon már jó ideje megszokott módon továbbra sem könnyű összehasonlíthatani.  Így legfeljebb arra tudunk vállalkozni, hogy egy táblázatban összesítjük az eddigi  ajánlatokat.
 

Digitális Jólét Alapcsomagok


A UPC egyetlen vezetékes csomagja például azonos ugyan a Telekom DJA Start csomagjával, amennyiben a letöltési sebesség akár 30 Mbps-os is lehet. A feltöltésnél viszont nem öt, hanem maximum 3 Mbps-ot vállal a szolgáltató, mindezért pedig az ügyfélnek két éves hűséget kell vállalnia. A UPC ajánlata – ha az előfizető hajlik az elektronikus számlázásra – csak havi 100 forinttal kerül többe, mint a Telekomé,  ellenkező esetben viszont 600 forinttal.

A mobilnet-csomagoknál a Telenornak 500 megabájtos induló csomagja van, amelynek ára havi 2490 forint – igaz, ebben elérhető még 50 perc belföldi hívás is, a 2 GB-os csomag díja pedig 2190 forint. A Telenor tett egy 600 MB-os adatjegy-ajánlatot a feltöltőkártyás ügyfeleinek, ennek a havidíja nem éri el az 1000 forintot sem. Az adatforgalom viszont csak belföldi, de ha elfogy a keret, akkor nem állítja le, csak lassítja a netezést a szolgáltató. A kedvezményes ajánlatokhoz azonban a Telenornál is két évre kell elköteleződnie az ügyfélnek. 

Így állunk eddig, felkészül a Digi és a Vodafone.

Piaci hírek

Ilyen, amikor a katonák a maguk kezébe veszik az innovációt

Az amerikai tengerészgyalogosoknak elegük lett abból, hogy lassan és irdatlanul drágán kapják meg a pótalkatrészeket. Huszárvágással megoldották a problémát.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.