Az Elastifile megvásárlásával a cég a legnagyobb ügyfeleknél erősítheti pozícióját.

A Google blogbejegyzésben adta hírül, hogy felvásárolja és portfóliójába integrálja a fejlett cloudos fájltárolási szolgáltatást nyújtó Elastifile-t. A hivatalos közlemény vételárat nem említ, de piaci pletykák szerint nagyjából 200 millió dollárba került a kaliforniai székhelyű, de izraeli gyökerű startup bekebelezése.

Rugalmasan kezelt komoly feladatok

A Herzliyában öt évvel ezelőtt beindított vállalkozás flexibilis, minden környezethez jól alkalmazkodó és skálázható fájltárolási szoftverszolgáltatást fejleszt. A megoldásuk az ígéretek szerint megkönnyíti az átállást a felhős működésre és biztonságos, stabil funkcionalitást biztosít az legnagyobb teljesítményt igénylő üzleti kritikus alkalmazások esetében is.

A Google Cloud, az Amazon Web Services és az Azure nagyvállalatok számára kínált felhős szolgáltatásaival egyaránt használható Elastifile az adat- és számításigényes munkafolyamatok kezelését és skálázását segíti. Mindezzel petabájtos nagysegrendű adatokkal "zsonglőrködő" üzleti alkalmazások fejlesztése és használata is viszonylag egyszerűen megoldható - ígéri a cég. 

Erwan Menard, az Elastiflie vezérigazgatója szerint a cég összetett szolgáltatási csomagjai különösen hasznosak az olyan iparágakban, mint a média és a szórakoztatóipar, ahol a különböző helyeken dolgozó munkatársaknak folyamatosan szükségük lehet a közös állományok elérésére, miközben a renderelés óriási számítási kapacitást igényel. De a mikrobiológiától a félvezetőgyártó cégekig egy sor másik terület is hasznosíthatja az állományok gyors, konzisztens elérésének és kezelésének lehetőségét. 

Munkakapcsolatból házasság

A Google és az Elastifile egyébként már hosszabb ideje, nagyjából két és fél éve működik együtt szorosabban. A mostani megállapodás tehát egyfajta természetes evolúciónak is tekinthető. A szokásos körök és jóváhagyási procedúrák végeztével a startup betagozódik a Google Cloud részlegbe.

A kereső- és hirdetési piacon domináns óriásvállalatnak szüksége is van az erősítésre, hiszen ami a vállalati cloud szolgáltatásokat illeti, ott alapos elmaradásban van a két éllovas, az AWS és a Microsoft mögött. Ezt a helyzetet igyekszik megváltoztatni a cég azzal, hogy a tavaly kinevezett, Oracle-től igazolt üzletágvezetőtől a portfólió szélesítését várják több, jól kiválaszott felvásárlással. Ebbe a tervbe illeszkedik a mostani bejelentés is, még ha a nagyságrendet tekintve messze nem ez lehet az év legkomolyabb üzlete. Alig pár hete például az volt a hír, hogy 2,6 milliárd körüli összeget szán a Google az analitikai megoldásokat fejlesztő Looker megszerzésére.

Habár még mindig a hirdetések termelik a legtöbb pénzt, a cloudos üzletág azért már mutat némi potenciált. A legutóbbi, áprilisi negyedéves jelentés kapcsán például arról beszélt a Google vezérigazgatója, hogy az Alphabet anyavállalat összes részleg közül a Google Cloud Platform hozta a legnagyobb éves növekedést.

Cloud & big data

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.