A SafeAir pillanatok alatt aktiválódó ernyője sok problémára megoldást adhat.

A drónok terjedésével a velük kapcsolatos problémák is sokasodnak. A használatukkal összefüggő szabályozási kérdések mellett az is állandó téma, hogy egy-egy elszabadult légi jármű milyen potenciális veszélyeket rejt magában. A ParaZero nevű vállalkozás egy másodperc törtrésze alatt aktiválódó, mini ejtőernyő rendszerrel oldaná meg a problémakört.

Biztonságos földetérés

SafeAir Pyrotechnic Parachute Recovery Solution elnevezésű megoldás akkor lép működésbe, amikor a beépített chip szabadesést érzékel. A drónok irányítási rendszere, szoftvere rendszerint több olyan védelmet is tartalmaz, ami megakadályozza a hirtelen zuhanást, de a lakott területekre, autópályákra becsapódó drónok híre azt mutatja, hogy ezek nem minden esetben látják el feladatukat.

A ParaZero ejtőernyői a 2 kg-ostól egészen a több száz kilogrammot nyomó, emberi irányítású drónokon is használható – minden esetben utólag rögzítve. Az előbb említett chip, illetve automatizmus a könnyebb szerkezetű járművek esetében akár a felszíntől számított 2-3 méteren belül is képes megakadályozni a zuhanást, a nagyobb drónok esetében pedig 6-10 méter a kritikus távolság.

Azonnali reakciók

Az ernyő rendszerhez tartozik egy szoftveres irányítási lehetőség, amivel a drón vezérlője beállíthatja, hogy milyen esetekben aktiválódhat a SafeAir. Ezzel elkerülhető az az eset, amikor a tulajdonos által kivitelezett akrobatikus mozdulatok miatt nyíljon ki az ernyő. Amennyiben ez végül a széndioxid alapú robbanó patronok segítségével megtörténik, a drón 3, illetve 6 méter/másodperc sebességgel „szállingózik” le a földre.

A 2010-es alapítású izraeli vállalkozás technológiájával a felhasználók csak a gyártókon keresztül fognak találkozni a piacon. A ParaZero vezetőségének az a célja, hogy a gyártókkal alakítsanak ki együttműködéseket, és az egyes drónok már eleve úgy kerüljenek a piacra, hogy rendelkeznek ezzel a védelemmel. A cég szakemberei szoros kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal, hogy a szabályozási kérdésekben is segítséget tudjanak nyújtani. A SafeAir ernyői egyébként nem egyszer használatosak, egy-egy aktiválás után újra bevethetőek.

Konzumer tech

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.