Milliárdokra értékelik, milliókat fektetnek bele, egy fillért sem termel. Mi a Snapchat titka?

A tavalyi év végén 2013 legtökösebb startup cégének választottuk rögtönzött listánkon a Snapchatet, ami azóta többszörösen kiérdemelte ezt a díjat. Egyre nagyobb a hiszti az üzenetküldő szolgáltatás körül, a lufi már akkorára dagadt, hogy 10 milliárd dolláros cégértékről beszélnek. Hihetetlen szám egy olyan cég esetében, amely egyelőre bevétel nélkül gyűjtögeti a felhasználókat, a befektetők azonban továbbra is aktívan érdeklődnek a lehetőségek iránt.

Történetmesélés fiataloknak

A legutóbbi bejelentkező állítólag a Yahoo, akinek 10 millió dollárt is megér, hogy részese lehessen a Snapchat őrületnek. A cég vezetői az értékesítés kapcsán továbbra is tartják magukat, tavaly visszautasították a Facebook 3 milliárd dollár értékű felvásárlási ajánlatát, aminek következtében Zuckerberg kénytelen volt beérni a szintén divatos és egyre több felhasználót gyűjtő WhatsApp megszerzésével.

A Snapchat tehát kitart, miközben a tinédzsereken és talán a közösségi média szakértőin kívül senki sem igazán érti, hogy mire ez a nagy felhajtás. A megoldáshoz segít közelebb jutni az iPhone-ért sorban állókról készített videója kapcsán emlegetett Casey Neistat, aki megpróbálta egy rövid videóban felvázolni a Snapchat jelentőségét, viszonyát a többi szolgáltatáshoz és azt, hogy milyen ereje tud lenni egy, az app felületén szervezett találkozónak.

Itt és most

A New York utcáin forgatott kisfilmben több fiatal is megszólal, a vélemény pedig egyöntetűen az, hogy a Snapchat sokkal izgalmasabb, mozgalmasabb, mint a szürkévé halványult Facebook. Az is kiderül, hogy azt alkalmazás már régen nem az önmagukat megsemmisítő, kép alapú üzenetekről szól, sokkal inkább az összefűzhető, a felhasználó egy napját bemutató képsorozatokról (Story), amely 24 óra alatt megsemmisíti magát (mert mégiscsak a Snapchatről van szó).

A Snapchat titka tehát nem a filterezett fotókban, a 140 karakterre limitált üzenetekben, vagy a kedvenc kaják megosztásában rejlik, hanem az egyedi történetek elmesélésében, amire fiatalok milliói kattantak rá az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik, hogy a „Most” érzését, az azonnaliságot jelenleg csak a Snapchat tudja biztosítani, és pontosan ez ez az a tulajdonsága, ami a Yahoonak megér 10 millió dollárt.

Konzumer tech

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.