Stratégiai partnerséget kötött az IBM és a Salesforce.com. A felhős CRM-szolgáltató ügyfelei örülhetnek.

Stratégiai szövetséget kötött az IBM a Salesforce.com-mal, hogy párosíthassák a Watson strukturálatlan adatokat elemző képességét az Salesforce mesterséges-intelligencia megoldásának, az Einsteinnek a képességeivel. A felhős cég tavaly ősszel bemutatott mesterséges intelligenciája ugyanis nem önálló termék, hanem csak a Salesforce felhős szolgáltatásait hivatott kiszolgálni.

Háromelemű együttműködés

A két vállalat együttműködésének három fontos eleme van. Először is a Watson API-it integrálják a Salesforce felhős szolgáltatásaiba. Így az ügyfelek a CRM-en belül adatok elemzését kiegészíthetik egyéb forrásokból származó, akár nem strukturált adatokkal is, például vásárlási szokásokkal, időjárási adatokkal stb.

Az együttműködés második eleme a Weather Company, melyet 2015-ben szerzett meg az IBM. A Weather Co. olyan elemet visz be a Saleforce online alkalmazásboltjába, az AppExchange-be, melynek révén az időjárás változásainak kitett vállalkozások egyerűbben integrálhatják az időjárási elemzéseket az alkalmazásaikba.

Az együttműködés harmadik területe a tanácsadás. A tavaly megszerzett Bluewolf Group felveszi a portfóliójába azokat a gyakorlatokat, melyek segítenek a Salesforce-ügyfeleknek az Einstein és a Watson képességeinek az együttes kiaknázását.

Mindenki nyerhet ezen

Az IBM jó ideje keresi a Watson piaci lehetőségeit. Úgy tűnik, ezt most egy olyan együttműködés, ami végre nagyon sokaknak test-, pontosabban üzletközelbe hozhatja a mesterséges intelligenciát. A Salesforce ügyfelek képesek lesznek új adatforrások becsatornázására például a célzott marketingkapányaihoz. Az időjárási adatok felhasználásának egyszerűbbé tételével, valamint különböző, az időjárás alakulásától függő folyamatok automatizálhatóságával új dimenziót is nyernek azok a cégek, melyeknek tevékenysége erősen függ például a várható hőmérséklettől vagy más időjárási jelenségtől.

A megállapodás az IBM ügyfeleinek is előnyös, mert az Application Integration Suite-en keresztül egyben tudják kezelni on-premis és a felhőben tárolt adataikat. Ez a lehetőség már a jövő hónaptól, míg az együttműködés három fő eleme az év második felétől lesz elérhető világszerte.

Természetes szövetségesek

A Salesforce és az IBM egymásra találása mondhatni természetes, főleg azok után, hogy az IBM elkezdett kiszorulni az Oracle üzletéből, a Salforce pedig az egyik fő ellenséggé lépett elő.

Az Oracle már 2015-ben megkezdte azt a folyamatot, hogy saját hardverre pakolja át, ami addig IBM szervereken futott. A Salesforce pedig tavaly decemberben lépett elő az Oracle egyik fő ellenfelévé – legalábbis Larry Ellison olvasatában, aki decemberben a negyedéves eredmények ismertetésekor jelölte ki az új versenytársakat.

Cloud & big data

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.