Július elsejétől Magyarországon is véglegesen a HP-ba olvadt a 3Com. A ProCurve és a 3Com termékvonalak elnevezései helyett mostantól egységesen a HP Networking lép életbe, és máris felturbózva támadja a Cisco pozícióját.
Egy elegáns csavarral visszatért a HP kötelékébe a pár évig hazai 3Com vezetőként tevékenykedő Darvas Benjámin, aki egy egységesített termékkínálatot, a hálózati piac minden szegmensét lefedő portfoliót, ám ezzel együtt hatalmas terveket és elvárásokat örökölt.

Egységben az erő | A mintegy 2,7 milliárd dollárnyi készpénzért, közel fél év alatt lebonyolított akvizíció során a régi-új HP-vezető szerint az egykori 3Com-gárda legnagyobb része maradt a HP kötelékében, a termékkínálatot pedig néhány apróbb átfedés kivételével teljesen összefésülték. A gyártási folyamaton egyelőre nem változtattak, a 3Comtól örökölt termékvonalakat továbbra is a H3C gyáraiban rakják össze - ez a vállalat szerint az alacsony költségek ellenére színvonalas termékeket eredményez.

A HP-n belül az Enterprise Storage, Servers and Networking (ESSN, Vállalati Tárolás, Szerverek és Hálózat) részleg alá besorolt, újrafaragott üzletág kínálatával igyekszik a piac minden szegmensét lefedni. Az "A" (Advanced) család az adatközpontokban használt eszközöket tartalmazza: moduláris rackes és blade switchek, nagy teljesítményű routerek és ezek egységesített menedzsment platformja tartozik ide, főleg a H3C egykori termékeire alapozva. Az "E" (Essential) sorozatba a közép- és nagyvállalatoknak szánt megoldások kerültek, a ProCurve és a 3Com megfelelő megoldásait átörökölve. A kisvállalatok és otthoni felhasználók számára kínál egyszerű, megfizethető eszközöket a "V" (Value) család, az "S" (Secure) alá tartozó termékek pedig a 3Com által 2005-ben megvásárolt, ám helyét leginkább csak most, a HP alatt megtaláló TippingPoint biztonsági megoldásai.

Cél a Cisco | Többször elhangzott az, hogy az új üzletág egyértelműen a piacvezető gyártó uralmának megdöntésére indul - a tapintatosan néven nem nevezett vállalat természetesen a Cisco, amelynek a mostani változások miatt május óta már nem partnere a HP, így immár nem is értékesítheti annak eszközeit. Mohai Gábor, a HP ESSN üzletágának Magyarországért felelős vezetője szerint van mivel érvelniük azok felé is, akik esetleg a hagyományelvű megközelítés miatt a Cisco mellett döntenének. A HP ugyanis gyakorlatilag egyetlen gyártóként teljes infrastruktúrával rendelkezik a szerverektől a menedzsmenten és tároláson át a hálózati megoldásokig.

Ezek mellett konkrét műszaki fejlesztésekhez kapcsolódóan megannyi érvet tudnak felsorakoztatni az új HP portfolió mellett, az energiafogyasztás terén tetten érhető előnyöktől kezdve a 3Comtól örökölt switch-virtualizáción át az egységes, akár más gyártók eszközeit is kezelni képes menedzsment rendszerekig.

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.