Több jel is arra utal, hogy új verziót kaphat a Google nem túl sikeres szemüvege.

A Google meglehetősen sok kísérleti projektet futtat párhozamosan, melyek egyre lazább szállal kötődnek a cég eredeti tevékenységéhez. Az első komoly elrugaszkodást a Google Glass jelentette, ami évekig foglalkoztatta a közvéleményt, találgattuk, hogy mi lesz belőle, elkészültek a fejlesztői példányok, megindult a tesztelés.

Újrázna a Glass?

A végleges, kereskedelmi forgalomba szánt verzió azonban csak nem akart elkészülni, és egy idő után egyértelművé vált, hogy a Google Glass továbbra is egy kísérlet maradt. Az eszközt visszavonták, és noha a Google szerint nincs elkaszálva a projekt, mégis minden jel erre utalt.

Rövid időn belül azonban ismét szárnyra keltek a pletykák, amit elsősorban a Wall Street Journal egyik áprilisi cikke táplált. Ebből az derült ki, hogy a Glass következő verziója már készülőben van, ami ezúttal egy olasz, szemüvegekkel foglalkozó cég, a Luxoticca partnerségében fog elkészülni. Maga a vállalat vezetője nyilatkozta egy interjúban, hogy hamarosan érkezik az új verzió, ami erősebb akkuval, jobb kijelzővel, hangminőséggel, és ami még fontosabb: jóval olcsóbban kerül a piacra.

A Google mindezt nem kommentálta, most azonban a Droid Life munkatársai újabb érdekes infó morzsákra találtak az FCC-nek (az USA Szövetségi Kommunikációs Hivatala) benyújtott dokumentumokban. Az engedélyeztetési és nyilvántartási anyagokból a cégek igyekeznek egyre kevesebbe részletet elérhetővé tenni, ennek ellenére mégis felszínre került a FCC ID A4R-GG1 termékkód, ami alaposan felpiszkálta az ilyen doksikra egyébként is könnyen ráizguló infó halászok fantáziáját.

Rejtélyes eszköz

Egyrészt azt találták furcsának, hogy az eszköz mellett nem szerepel általános kategória (okostelefon, hordható eszköz), pedig az a legtöbb esetben így van. Másrészt a további adatokból az derül ki, hogy egy 2,4GHz-es, illetve 5GHz-es frekvenciát támogató WiFi modullal, illetve alacsony fogyasztású Bluetooth egységgel is rendelkezik a készülék, ami mellé ha odaolvassuk a GG1 kódjelet, akkor kész is a tökéletes konspiráció: ez lesz az új Google Glass. Vagy esetleg Chromecast.

Mindez egyelőre színtiszta találgatás, de az eddigi összes infót összerakva elképzelhető, hogy jó a tipp és tényleg új lendületet kaphat a Google Glass. Amennyiben kifejezetten a divatra fókuszálva, egy jóval olcsóbb és használhatóbb formában jelenik meg, akkor talán a Google-nek sem kell többet visszavonnia a projektet.

Konzumer tech

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.